Musikaften.

Alling Beboerhus.

Fredag d. 29. Nov.  2019 kl. 20.oo

    Dørene åbner kl.19.30 –  Drikkevarer kan købes i baren.

Gratis adgang

Bob & The Greyhounds er et hyggeorkester dannet omkring de ansatte på SFO Mølleskolen.

Senere udvidet med en pianist og et par guitarer.

 

Bob & The Greyhounds:

Bob, Peter, Rene, Frank, Leif R.  Leif H. og Henning.

 

Doc, Beard & the Owl, er et band med stor hang til guldalderen fra 1968 til 1972. Bob Dylan, The Band og Crosby, Stills, Nash & Young ryger ofte på repertoiret – men på en god dag også nye ting fra americana-scenen.

Doc, Beard & the Owl:

Søren Olson, Ulrik Juul, og Jesper Dengsø

SE FLYER HER

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

JULEFROKOST

Lørdag den 23. november kl. 18.30

Årets kulinariske oplevelse. Alle medbringer hver deres ret til det fælles bord. Man risikerer at få egnsretter der rækker helt fra det inderste af Schweiz til Hollandske specialiteter eller Egnsretter fra Thy eller Fur.

Kom og mød naboerne til en af årets hyggeligste begivenheder. Alle morsomme indslag honoreres straks fra publikum og baren.

Huset lægger brød og smørelse til og køber snaps, samt forsyner med sild og bl. a. med Jeppes hjemmestegte sild i Lage. Og så vidt vi ved er Alling Bryglaug klar med næste spændende bryg.

Leif fabler om cognac! I år har jeg, Jeppe, fået lov også at lave en julesnaps. Den er nærmest likør-agtig, så måske den og cognacen går godt sammen.

Bare for at styre det lidt, så meld lige tilbage  på Jeppes mail. Der var et år, hvor vi sad med 5 hold forskellige frikadeller!!!

jeppe_ry@pc.dk

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Grarup All Stars

grarup allAlling Beboerhus

Lørdag d. 7. dec. 2019. kl. 21.oo

 

Forsalg: Ry Mc-Udstyr Brunhøjvej 4 Ry.  Entre` 180.-kr.

Med Årets Live pris 2019, i kategorien DMA Blues, cementerede Garup Allstars sin position som et af Danmarks absolut bedste live-bands, også udenfor blues-genren. Et foreløbigt højdepunkt for orkestret, som vader i superlativer og fantastiske anmeldelser.

 

Grarup Allstars er netop et “rigtigt” live-band. Et band der lader sig føre af musikken, hinanden og stemningen hos publikum, fremfor alt for mange pre-aftalte ting. For derved at nå dybere og højere musikalsk på stedet, på aftenen.

 

For med orgel-fænomenet Palle Hjorth fra Poul Krebs og Peter Sommer, Danmarks soulsax nr. 1 Niels Mathiasen fra Gnags og Poul Krebs, Johnny Madsens bundsolidt svingende bassist Niels Nello Mogensen, super-ekvilibristen Uffe Steen på guitar, Esben Bach’s virtuose trommespil, og ikke mindst landets måske bedste soul/blues sangerinde Margrete Grarups enestående vokal, kan det kun blive en speciel aften!

 

Glæd dig til blues, Jazz og Soul i absolut topklasse, når dette forrygende All Star Band fyrer den af i Alling Beboerhus.

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Sensommerfest

Kl. 14:     Kagebord, kaffe, te & saftevand

 

Hoppeborg, Kongespil, Rundbold

Kl. 18:     Helstegt pattegris &

             Salatbuffét

 

Pris:         50 kr. per voksen

                 Børn gratis

 

 

Tilmelding senest 17. august til

Hanne (hanne.beyer.clausen@gmail.com)

eller Jacob    (  jacobfisker.jf@gmail.com   )                                                     

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Nordisk mytologi på stort værk pryder gavlen.

Årets kunstcafe betød også afsløringen af et stort gavlmaleri på gavlen af beboerhuset. Et stort maleri udført af maleren Lars Ringgård fra Vrads, der nu fylder det meste af gavlen på Alling Beboerhus. Opgaven var at lave et værk om Alling før vikingetiden, og det blev så til en spændende rejse i den nordiske mytologi, som fortaber sig langt tilbage i jernalderen.

 

Kunstcafe19 009a

Lars Ringgård fortalte selv ved afsløringen lidt lavmælt, men spændende om indholdet i værket og de mange sagn og fortællinger der knytter sig til maleriet.

 

Sammen med den nylige opmaling af huset i en antracit-sort har det betydet en helt anden facade, der løfter huset fra at ligne en spejderhytte gemt midt i en landsby, til at være et kulturelt knudepunkt, som det jo rent faktisk fungerer som.

 

Et Kultursted i Skanderborg Kommune.

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Skt. Hans i Beboerhuset

Vi arrangerer som vanlig Sct. Hans aften i Alling for alle, der har lyst til at deltage.

Vi åbner allerede Beboerhuset kl 17.

Man medbringer selv mad. Der er som noget nyt mulighed for at grille på vores nyerhvervede store gas-grill.

Bålet tændes kl 19 i bålfadet og der vil være både en tale og fællessang.

Ifølge YR bliver vejret perfekt ☺ Vi glæder os til at se jer.

Venlig hilsen

på vegne af bestyrelsen

Hanne Clausen

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Alling Kunstcafe. 6. – 14. juli. kl. 14-17 og 20 – 22.

 

 

Nu stiger kunsten!

Kunstcafe med afsløring af 8 kvadratmeter vægmaleri!

Alling kunstcafe har fornøjelsen af at præsentere et 2×4 meter vægmaleri af kunstneren Lars Ringgaard.

Der har i flere år været snakket om at gøre noget ved facaden på beboerhuset, og det er netop hvad der har ført til at folkene bag Kunstcafeen i samarbejde med beboerforeningens bestyrelse har aftalt det store vægmaleri med titlen, “En mytologisk fortælling fra Alling før vikingerne.”  Maleriet er en spændende historie, hvor beskueren drives til at lave sin egen fortælling, og så kan man jo selv bestemme hvor den fører hen. Maleriet vil blive afsløret ved ferniseringen 6. juli ca. 14.30, og mon ikke det vil forføre de små uspolerede sjæle i byen til at stoppe op og sætte fantasien fri.

På årets kunst cafe har vi inviteret 8 kunstnere der skaber den visuelle oplevelse, samt 5 kunsthåndværkere der forsyner kramboden med unika effekter.

Kurt Heegaard Jacobsen kommer til Alling! Kurt er en af Silkeborgs mestre, han er optaget af at skildre den by og det liv der inspirerer ham. Han startede sin karriere på malerskole i Herning i 1951, og så deltog han i et kursus i kunstforståelse på Ry højskole i 1961! Nogle vil kende ham som jazzmusiker, men det er en anden historie.

A Kurt Hee

Anne Risum, der med sit værksted på Skanderborgvej er årets “lokale” input, er en figurativ maler der arbejder detaljeret, følsomt og indholdsrigt, man kan sige hun laver kunst der fortæller historie.

Anne Risom

Jens Josefsen! Er tegner grafiker og maler uddannet fra designskolen i Kolding, han præsenterer en række skæve, figurative værker.

Niels Christian Kirkegaard! Autodidakt maler med en række ekspressionistiske, flammende billeder, ofte huse og landskaber.

Lene Gram! Med sine non figurative fantasier i blid bevægelse.

A Lene Gram

Lis Kristensen! Arbejder med skulptur, i bronze, træ og sten komponeret med naturens egne materialer, hun laver historie om livs temaer. Endelig vil der være nye værker af vores hus kunstnere Birthe Nissen med malerier og Kenneth Vex med skulptur. I kramboden finder vi Jette Hays kreative specialiteter, Peter Holst lamper, Leif Rytter træ arbejder, Suzette Kirkegaard hatte mm. Selma Kofoed smykker, samt Bente Mathiesen håndarbejder.

Kunstcafeen kan besøges i perioden 6.-14. juli, dagligt 14-17 & 20-22.

Salg af kaffe, te, kage, vand, vin og øl til absolut rimelige priser. Kunst i hyggelige landsby-omgivelser.

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Arbejdsdag 24. -25. maj.

Loppemarkedet blev desværre aflyst den 25/5. I stedet vil vi bruge fredag aften den 24/5 og lørdag den 25/5 på fælles arbejdsdage i Beboerhuset. Huset trænger gevaldigt til at blive malet udvendigt og det ville være rart  at få gjort inden gavlmaleriet, som forventes klar til Kunstcafeen, sættes op. Bestyrelsen har besluttet, at farven på huset skal fornyes, hvilket gør det hele endnu mere spændende. Det er en stor opgave, så vi håber, at så mange som muligt har tid og lyst til at give en hånd med. Det plejer at være meget hyggeligt og en god måde at lære hinanden at kende på.

Arbejdsopgaver fredag aften: Huset skal gøres klar til at blive malet næste dag.

Arbejdsopgaver lørdag: Male beboerhuset, male Alling på pagajer, oprydning/rengøring i køkkenet, støvsugning af stole, beskæring af buske. Medbring gerne grensakse, buskrydder o.lign. Vi sørger for malergrej.

Fredag aften er der den sædvanlige fælles spisning kl 18.30. Fællesspisningen foregår uafhængig af arbejdsopgaverne på huset. Lørdag starter som sædvanlig med morgenkaffe kl 9 og senere frokost.

Vi håber på, at så mange som muligt møder op. Der er også opgaver til børnene og det er ok, hvis i kun kan deltage nogle få timer.

Vi vil gerne have tilmeldinger til lørdagen, hvis muligt – af hensyn til planlægning, indkøb af malergrej , bespisning m.m. Tilmelding sker til denne mail.

Mange hilsner fra

Alling beboerforenings bestyrelse

Hanne Beyer Clausen

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Hat Fitz & Cara

26. april kl. 21.00. Dørene åbnes 20.00. Forsalg starter mandag 18. marts.

 Hat Fitz & Cara, Australsk blues i Alling Beboerhus.

Hatfit

Duoen består af den australske guitarist, sanger og sangskriver Darren Fitzpatrick, alias Hat Fitz, og Cara Robinson fra Bangor i Nordirland, der synger og spiller trommer, vaskebræt, fløjte og diverse percussion, samt ligeledes fungerer som sangskriver.

De to mødtes på en irsk musikfestival i 2008 og er nu gift og bosiddende i Australien. Efter 25 koncerter i Australien og New Zealand i februar og marts, er turen kommet til Europa i april måned.

 

Det er lykkedes os at få Hat Fitz & Cara til Alling Beboerhus, og vi ser frem til sublim country blues, gospel blues, delta blues, folk m.m. i selskab med et ualmindelig sympatisk og humoristisk par med stor sans for underholdning.

 

Alling Beboerhus

Fredag d. 26. april 2019 kl. 21.00

 

Forsalg: Ry Mc-Udstyr Brunhøjvej 4  8680 Ry.             Entre 150- kr.

 

Døren åbnes kl. 20oo                        Arr. The Bluesdepartment. –  Alling Beboerforening.  –   www.alling-by.dk

 

 

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Danse Juke Joint

Fredag 29. marts. Kl. 20.00. Gratis adgang. Kom glad til en blues, jump, boogie woogie danseaften. Anlægget bliver sat i gang med masser af godt musik og dansegulvet ryddes til en sejg aften.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra