Rigtigt mange Ry-borgere benyttede søndag til at lægge vejen forbi den første etape af Himmelbjergruten. Her kunne de bl.a. møde en flok ukuelige frivillige fra Alling Beboerforening og Ry Cycle Club, som bistået af kommunens entreprenørafdeling fik lavet en masse træflis og ryddet op på Ry-siden af den nye stibro. Nu er gamle hegnspæle og overskudstræ fra broarbejdet m.v. båret ud, og en masse kvas, der lå og tog lidt af udsigten til Birksø er væk.
Det skal jo helst se pænt du til indvielsen på torsdag den 11. oktober kl. 15.00. Her møder man op på Skimminghøj, hvis man vil deltage i markeringen af, at det nu er muligt at komme fra Skimminghøj til Birkhede – eller i et lidt større perspektiv fra Ry til Laven.
På Allingsiden arbejder entreprenørfirmaet Anton Kristensen på højtryk med endnu lidt grusudlægning mellem de træstier, som Woodways er ved at lægge sidste hånd på. Broen mangler også lige et gelænder og lidt bænke til at sidde på. Men hvis vejret ikke driller for meget, så skulle det hele kunne nås til torsdag.

Status på arbejdet med Himmelbjergruten her hvor der er lidt mindre end en uge til indvielsen. Der er vedhæftet et par billeder fra torsdag.
Entreprenørfirmaet Anton Christensen Aps er i fuld gang med at lægge grus ud på traceet i ca. 2 meters bredde. Gruset lægges på en fiberdug, som er med til at fastholde gruset, og på steder, hvor der er meget fugtigt placeres gruset på en bund af småsten, som er med til at dræne bunden, så gruset bedre kan danne en fast overflade. Det går hurtigt fremad, og man er allerede snart færdige på Ry-siden.


På Alling-siden er Woodways i fuld gang med at lave de 2 meter brede træstier. Flere sektioner er allerede færdige, og snart vil folkene fra Anton Christensen Aps begynde at fylde “hullerne” mellem træstierne med grus, så stien bliver en vekselvirkning mellem træstier og grusstier. Træstierne gør det muligt for flora og fauna at bevæge sig under stien på de mest fugtige steder.


Skanderborg Kommunes entreprenørafdeling er også i sving. De graver lige nu afmærkningspæle ned på strækningen fra Ry Station til Laven Station. På afmærkningspælene vil røde og gule markeringer vise henholdsvis hovedstien og de muligheder, der i øvrigt kan være for små afstikkere, som fører vandregæsten ud til f.eks. spændende steder langs åen og til udsigtspunkter.
VisitSkanderborg har planlagt indvielsen af etapen fra Ry til Laven til torsdag den 11. oktober kl. 15.00. Jeg håber, at vi ses.