Alling Kunstcafe

 
 

 Sommerens tradition i Alling
 Kunst på væggene i mængder, cafestemning, sommervejr.
9 dages hyggelig cafe med masser af kunst og kunsthåndværk er blevet en årligt tilbagevendende begivenhed for beboerne i Alling. En cafe som årligt modtager besøg fra både turister, kunstinteresserede fra de omkringliggende storbyer og naturligvis Ry og Laven.

En kunstudstilling der byder på mangeartede indtryk. Akademi-uddannede, autodidakte og dygtige amatører sammen med en del lokale kunsthåndværkere og deres knap så lokale venner. Hvert eneste år inviterer man nye kunstnere udefra, og det har været en sand fornøjelse i årevis at kunne finde nye og spændende kunstnere der går i spænd med de lokale.

Alling Kunstcafe er et kaleidioskop af forskellige indtryk, men det er alt sammen holdt sammen af den hyggelige atmosfære i Beboerhuset. Et galleri hvor man ikke bare læner sig tilbage med alvorlig mine og vurderer værkerne på væggen. Her er der plads til godt humør og uskrømtede meninger om de udstillede værker. Et besøgstal på op i nærheden af 900-1000 gæster på blot 9 dage fortæller lidt om kvaliteten.

 
Lidt Historie
Oprindeligt startede denne ide på en aften med fællesspisning i Beboerhuset. Flere af områdets lokale kunstnere var tilstede og man udkastede ideen om at samle alle, amatører fra Alling såvel som kunstnere i en fælles udstilling midt i sommerferien. På det tidspunkt var huset alligevel til rådighed.
Med lån af foldevægge fra Ungdomsskolen i Ry lykkedes det allerede første år at få en spændende udstilling op at stå, så næste år gentog man forsøget.
Siden udviklede det sig til at man kiggede lidt ud over grænserne og tog spændende kunstnere med fra det lokale nærområde.
 Men gennembruddet og det store besøgstal kom først, da det lykkedes at få Peter AG  (Der har sommerdomicil i Laven) til at udstille sine malerier. Siden de dage har besøgstallet været nogenlunde konstant og det har været muligt både med kunstsalg og besøgstal at tiltrække spændende kunstnere til de årlige udstillinger.

Alling Kunstcafe er blevet et fast indslag i sommertilbuddene i Ry.  Altid i uge 28 med start i weekenden i uge 27. Cafeen bliver drevet af frivillige og har åbent fra 14-17 og 20-22.30 efter engelsk mønster, hvilket passer glimrende til turismen i området der indeholder vandreture især fra de to campingpladser i nærområdet.

Interesseret?  kontakt 
 
Kunst: Kenneth Wex. kex50@hotmail.com  , Lennart Sørensen. lennart@dalmatinere.dk