Alling Kunstcafe 2022

Alling kunstcafe præsenterer igen i år en håndfuld spændende kunstnere med Birthe Nissen i fokus.
Birthe kan i år fejre 25 år med Alling Kunstcafe. Hun har med stor alsidighed begejstret beskueren, mennesker og steder, zoologiske dyr, heste grise køer og katte samt et impressionistisk blik på naturen.
Birthe har flere gange tilbudt portrættegninger til caféens gæster.

Så er der gensyn med Lotte Uttrup, der besøgte Alling Kunstcafe i 2015. Lotte elsker at fordybe sig i den kunstneriske proces, hvor hendes udtryk på lærredet ofte kredser omkring det figurative. Hun blander gerne teknikker og bruger både blyant, kul og collage i malerierne.

Mathilde Fisker er kunstcafeens unge upcoming. Hun har lært hos Lars Ringgård på den kreative skole i Silkeborg. Hun vil præsentere en række skæve/skøre tegninger samt malerier.

Malene Haugaard er “faldet på røven” for gamle lakerede gulvbrædder, som hun bruger som lærred for en række fantasifigurer.
Det der optager hende, er de spændinger og fortællinger, som er mellem de nye motiver og træets iboende sjæl.

Mary Vestergaard arbejder med collage – eller skulle jeg kalde det decoupage?
Hun klipper, klistrer, maler og har en fest i skabelsesprocessen. Hendes udtryk kan få smilet frem hos de fleste.

Kenneth Vex bidrager med en række finurlige figurer, der bag de forfinede farver kan indeholde en kommentar til tidsånden eller blot er et resultat af de givne former.

Vi runder af i Kramboden, der ud over gensyn med Jette Hay’s papirkunst og Leif Rytters Træarbejde introducerer smykker og håndarbejde af byens unge tilflyttede kvinder fra Østeuropa Dalma Do’ra Nagy og Ruta Freja Thomsen.
Sidst men ikke mindst Træarbejde af Knud Nissen – bemærk navnelighed med Birthe, og ja de deler faktisk pude.

Alling kunstcafe afholder fernisering lørdag d. 30. juli kl. 14 og har åbent dagligt kl.14-17 samt kl. 20-22 til og med 7. august.
Måske skulle du invitere en du holder af til en anderledes berigende oplevelse i Alling.

Kennet Vex