Nu stiger kunsten!

Kunstcafe med afsløring af 8 kvadratmeter vægmaleri!

Alling kunstcafe har fornøjelsen af at præsentere et 2×4 meter vægmaleri af kunstneren Lars Ringgaard.

Der har i flere år været snakket om at gøre noget ved facaden på beboerhuset, og det er netop hvad der har ført til at folkene bag Kunstcafeen i samarbejde med beboerforeningens bestyrelse har aftalt det store vægmaleri med titlen, “En mytologisk fortælling fra Alling før vikingerne.”  Maleriet er en spændende historie, hvor beskueren drives til at lave sin egen fortælling, og så kan man jo selv bestemme hvor den fører hen. Maleriet vil blive afsløret ved ferniseringen 6. juli ca. 14.30, og mon ikke det vil forføre de små uspolerede sjæle i byen til at stoppe op og sætte fantasien fri.

På årets kunst cafe har vi inviteret 8 kunstnere der skaber den visuelle oplevelse, samt 5 kunsthåndværkere der forsyner kramboden med unika effekter.

Kurt Heegaard Jacobsen kommer til Alling! Kurt er en af Silkeborgs mestre, han er optaget af at skildre den by og det liv der inspirerer ham. Han startede sin karriere på malerskole i Herning i 1951, og så deltog han i et kursus i kunstforståelse på Ry højskole i 1961! Nogle vil kende ham som jazzmusiker, men det er en anden historie.

A Kurt Hee

Anne Risum, der med sit værksted på Skanderborgvej er årets “lokale” input, er en figurativ maler der arbejder detaljeret, følsomt og indholdsrigt, man kan sige hun laver kunst der fortæller historie.

Anne Risom

Jens Josefsen! Er tegner grafiker og maler uddannet fra designskolen i Kolding, han præsenterer en række skæve, figurative værker.

Niels Christian Kirkegaard! Autodidakt maler med en række ekspressionistiske, flammende billeder, ofte huse og landskaber.

Lene Gram! Med sine non figurative fantasier i blid bevægelse.

A Lene Gram

Lis Kristensen! Arbejder med skulptur, i bronze, træ og sten komponeret med naturens egne materialer, hun laver historie om livs temaer. Endelig vil der være nye værker af vores hus kunstnere Birthe Nissen med malerier og Kenneth Vex med skulptur. I kramboden finder vi Jette Hays kreative specialiteter, Peter Holst lamper, Leif Rytter træ arbejder, Suzette Kirkegaard hatte mm. Selma Kofoed smykker, samt Bente Mathiesen håndarbejder.

Kunstcafeen kan besøges i perioden 6.-14. juli, dagligt 14-17 & 20-22.

Salg af kaffe, te, kage, vand, vin og øl til absolut rimelige priser. Kunst i hyggelige landsby-omgivelser.