Lørdag den 3. juni. 19.00 – 23.00. Engelske, irske , skotske folkedanse med fuldt orkester og caller.

Nyt tiltag i Alling Beboerhus i samarbejde med Århus Ceilidh Club. En danseaften med hyggelige og sjove folkedanse med ægte irske og engelske toner bag. Både for øvede og nybegyndere. Entre 90. kr. Tilmelding til  jeppe_ry@pc.dk

 

David Longworth, formand for Århus Ceilidh Club, for øvrigt bosiddende i Ry skriver følgende: (uddrag)

 

Jeremy Newton der repræsenterer bandet er ikke særlig meddelsom. Han vil hellere spille musik end snakke om den! Derfor indeholder plakaten ikke så mange oplysninger om bandet og deres dans og musik.

Men han er rigtig dygtig til at “calle” ( instruere ) dansene, og det er vores erfaring, at de skaber en rigtig god, glad stemning, hvor man ikke behøver at være en erfaren folkedanser for at have det rigtig sjovt! Hvis man gør sit bedste, og forsøger at leve sig ind i dansene, kan man blive helt høj på at danse til deres musik! Det gælder om at blive et med musikken og glemme sig selv.

Engelsk folkedans er ret enkel og minder en del om dansk folkedans, men musikken er noget andet, om minder naturligvis en del om Morris Music ..Og naturligvis er musikken også beslægtet med og minder om den højt elskede irske og skotske dansemusik tradition, hvor reels, jigs, hornpipes, polkas og vals er de typiske rytmer man danser til. Hvis man skal generalisere kan man sige at ENGELSK folkedansmusik kontra skotsk og især irsk folkedansmusik lægger mindre vægt på hurtighed og dansernes evner og mere vægt på det sociale samvær, med lidt langsommere musik men hvor musikkens MUNTERHED ikke er til at tage fejl af!

Jeg hyrede bandet første gang i 1990 hvor Jeremy Newton og Richard Armitage, to englændere bosatte i Danmark, udgjorde bandets kerne. De spillede med skiftende besætninger under navnet “Pilgrim Shoes”, og var ret aktive på den danske folkemusik scene indtil omkring årtusindskiftet. Siden da har de vistnok optrådt hovedsageligt under navnet “The English Country Dance Band”, når de spiller til engelsk folkedans ceilidhs ( eller Barn Dances, som man kaldte disse baller før i tiden ). Men Jeremy har også været ret aktiv i andre bands, f.eks. Reel de Quebec, der spiller fransk-canadisk musik til bal og fest, og Reel of Three og Reel of Two, der spiller amerikansk New England musik til traditionel square og contra dance.

Se plakaten her.