Legendarisk britisk Rock- og Blues-band. Turnerede med The Who og Kinks.

  Lørdag den 3. september 2011. kl. 21.00

Læs flyer her


Nine Below Zero gav den hele armen overfor et veloplagt publikum i Beboerhuset. Dennis Greaves spillede på en gammel Fender Strat og Feltham på små mundharper til omkring 2500 kr, så ikke noget at sige til at det lød godt. Bassisten på en Musicman. 


Nine Below Zero koldt? Næh..

Gruppen kaldet Nine Below Zero gav nemlig koncert i Alling Beboerhus i lørdags på en dejlig varm september aften. Beboerhuset var fyldt op af glade gæster som overværede en koncert med fede blues og rockrytmer af et særdeles veloplagt band. De spillede mange gamle numre fra  albummet Live at the Marquee og nogle få fra deres nye CD (deres 15. udgivelse) som udkommer om nogle få uger. Vi fik også et par enkelte gamle rocknumre såsom “Hey Joe”. Der blev svedt på dansegulvet og stemningen var høj allerede fra start. Bandet startede allerede i 1978, mange tilhørere fik derfor opfrisket minder fra ungdommen. Bandet hed i starten Stan’s Blues Band men fik i 1979 det mere hårdtslående navn Nine Below Zero og var allerede ved slutningen af 80’erne et af Londons mest populære band. I 1981 var de på TV næsten hver uge. Trods den store og hurtige succes opløstes bandet dog i 1983 og havde reunion i 1990 på utallige opfordringer. Leadguitarist Dennis Greaves og vokalist og mundharpespiller Mark Feltham har været med fra start, dog med en pause hvor han spillede med Rory Gallagher. Bassist McAvoy og trommeslager Brendan O’Neill,  også fra Rory Gallagher band, kom til ved reunion i 1990. Siden har de spillet uafbrudt med stor succes.

Endnu en vellykket koncert i Alling Beboerhus. Stor tak til Blues Department som endnu en gang har fået et stort navn til Alling – et musikalsk smørhul i midtjylland.

 Zita Hubback