Kort havekursus i januar og februar i Alling Beboerhus.

 

Vi sad nogle stykker og kom til at tænke på, at mange af os; i hvert fald her i Alling, jo i grunden var glade amatører når vi kastede os ud i økologisk have og drivhuse. Selvfølgelig har vi bøger stående om både det ene og det andet, men selv om meget lykkes for os og vi glæder os over det år for år, så er der også noget der går helt i udu?

 

 Så det kunne være spændende at få noget mere indsigt i det, og komme til at snakke med nogle fagfolk om det. Vi har selv et par stykker lige om hjørnet, men de havde ikke sådan lige et program klar, så Hanne begyndte at søge bredere, og fandt frem til mange fagfolk der var interessante.
Derfor allierede vi os med Ry Aftenskole om at holde et kursus herude hos os bestående af disse tre aftener: Også fordi vi mente at emnet må have meget bredere interesse.

 

 Mandag den 28/1 kl 19 – 22 : Økologisk landmand og tidligere landbrugsskolelærer, nu med Kunde til bonde virksomhed i Laven, Bernd Nissen, kommer med gode ideer og stor erfaring til, hvordan man kan gribe grøntsagsdyrkningen an i parcelhushaven. Han vil medbringe udvalgte frø og jord i potter til demonstration af forspiring.

 

 Mandag den 4/2 kl 19 – 22: Gartner og ansvarlig for væksthusene i Økologiens have i Odder, Hanne Næsborg Hansen, vil fortælle om dyrkning og pasning af forskellige drivhus sorter som peber, tomater, chili, agurker, vin m.m.

 

 Mandag den 18/2 kl 19 – 22: Gartner Villy Mougaard fra Blomstergården i Tjele vil fortælle om dyrkning af frugt i haven. Hvordan man planter og passer træer og buske, forebygger sygdomme, beskæring, lagring m.m. Villy har stor erfaring med æblesorter.

 Alle aftener vil der også være plads til gensidig udveksling af erfaringer alt imens der serveres kaffe/te og kage. Tilmelding sker direkte til Ry Aftenskole

www.ryaftenskole.dk