10 år med kunsthåndværk og Julecafe i Alling.

 

se den flotte plakat her.

 

Når kunstnerparret Anne og Per Bille i weekenden den 22. – 24. november åbner deres hjem, kan de samtidig fejre 10 års jubilæum på Kunsthåndværk og Julecafe i Alling.  For 10 år siden kunne de næsten ikke få armene ned over 322 besøgende, i år forventer de at få ca. 1500 gæster. Når man spørger Anne og Per om årsagen til dette vokseværk, svarer de:” For mange er det blevet en tradition, at julen starter i Alling, det er her årets første glas gløgg skal nydes og gæsterne skal fornemme duften af jul, vi mærker tydelig at de hygger sig, når de er her. Her ud over er vi nok også blevet kendt for, at det er et sted hvor, tingede har en høj kvalitet, samtidig med at der altid er fornyelse og udvikling.”

Hvert år holder parret fast i at der skal være plads til både traditioner og fornyelse. De tager det bedste med fra de tidligere år og kryddere det med sjove ideer og nye udstiller.  I år får de blandt andet besøg af  Susanne Petersen fra Viborg  som er keramiker,  Jette Nørregaard fra Djursland med noget så  unikt som smykker i papir  og pilefletter Ane Lyngsgaard som arbejder med kurve og skulpturer i pil De følger op på succes fra sidste år med arbejdende værksteder og år der mulighed for at møde både flurbinderen Kasper Jepsen og stenhuggeren Bolette Isager Sørensen. PH  (Peter Holst ) er igen med i år med han lampefremstilling i genbrugsmaterialer, der ikke er blevet mindre løjerligt.

I år er der 100 m2 mere til at boltre sig på, idet at Pers foto studie er inddraget til udstilling. Det betyder at der nu er plads til 25 udstillere både nye og kendte.

Caféen er også i forandring, det er slut med købte æbleskiver og rødt gløgg. I år byder vi på hjemmebagte småkager, lune vaffel og så er den varme gløgg blevet hvid, fortæller Anne.

Det er mormor der bager småkagerne, så de er fyldt med traditioner og kærlighed. Det er også hende der har lært parrets børn Gustav, Marius og Albert at lave den syltetøj som de sælger på. På den måde er det i år også blevet et familiefortagende, hvor tre generationer arbejder sammen om, at skabe en hyggelig weekend.

Vi er også sikre på, at de traditionsfylde småkager går godt i spænd med Mark Norup Homanns lækre kaffe udtaler Per Bille. Mark er barista og kommer i år og servere kaffe så englene synger……..

 

Fakta:

Åbningstider:  Fredag: 19.30 – 22.00,  Lørdag: 10.00 – 17.30 samt  19.30 – 22.00,   Søndag: 10.00 –   17.00

Location: Tulstrupvej  3a, Alling,  8680 Ry

 

Udstillere:

Line Gottfred Petersen  ·   Mia Rüntz-Jørgensen   ·  Mette Juel   ·   Peter Holst    ·   Kirsten Hedegaard Nielsen · Maria F. Langschwager   ·   druer.dk / Christian Kirring   ·  Ester Kristensen    ·   Susanne  Petersen  ·  Grethe Eriksen   ·  Anne og Per Bille   ·    Frida Bäckström  ·   ry-foto.dk   ·  Line Marie   ·    Ane Lyngsgaard      ·     Mark  Norup Homann

Kasper V. Jepsen  ·  Birgitte Pasgaard   ·  Virklund bryghus   ·  Vagn Thorsen   ·  Niels O. Knygberg   ·   Jette Nørregard   · Living by Heart   ·   Jacob H. Nielsen   ·    Annette Kærsgård Jensen  ·  Henning Buskjær Andersen  ·  Anette Starkner

 

 

Her kan du bl.a. finde…..

– keramik  – smykker i  sølv, gummi & papir mm.

– engle og humoristisk julepynt

– mandel og værtinde gaver

– fluebinderri

– beklædning, strik og tasker

– billeder barnlige sjæle

– læderarbejde og knive

– skåle og brocher i glas

– unikt træarbejde og stenskulpturer

– lamper …. i et nyt lys  – brugskunst i genbrugsmaterialer

– fotografering af englebørn

– spændende julebinderi og kirkegårdspynt

– smagsprøver på øl, vin, og honning

– arbejdende værksteder  – live musik lørdag aften

Med venlig hilsen
Fotograf Per Bille
Tulstrupvej 3A
8680 Ry
tlf. 3125 8012