Julemarked med liv, sansefryd og hjerterum

Kunsthåndværk og julecafe i Alling den 21.- 23. november 2014

 

Se plakat her

 

Det kan være svært at forstå, når vi stadig kan plukke georginer og naboen endnu en gang må slå græsset, men fakta er, at julen er lige om hjørnet og i den anledning og traditionen tro åbner familien Bille deres hjem for årets kunsthåndværk og julecafe.

”Det kan godt give lidt kriller i maven, når vi ved at vi i weekenden den 21. – 23. nov.  får besøg af langt over 1000 mennesker, der er fyldt med forventninger og nysgerrighed til dette års marked” udtaler Anne og Per.  I forberedelsesprocessen gør de sig umage både med at finde de ”rigtige” udstillere  (for også i år satser de på en høj kvalitet), prøve  at tilfredsstille alle sanser hos de besøgende og sikre sig, at gæsterne går hjem med en god og ny oplevelse.

Der er 26 udstillere og deres udbud spænder vidt, lige fra tøj, smykker, træ og dekorationer til møbler, keramik, filt, glas og tossede engle. Man kan også glæde ganen med god kaffe og smagsprøver på honning, øl og spændende salte og olier.

Der er både nye og gamle udstillere og begge dele er lige vigtige. ”Folk vil gerne opleve traditionen og genkendeligheden, men de vil lige så gerne overraskes” udtaler Per. Som noget nyt i år vil rigtig mange af kunstnerne demonstrere deres håndværk og man kan komme og opleve rakubrændning, opbygning af dekorationer, tegning, fortælling om fotokunst, dufte til fremstilling af sæbe og meget andet. ”Når kunsten på den måde bliver levende, giver det de besøgende oplevelser med hjem”, mener Anne og Per.

Igen i år er det parrets tre børn, der i cafeen bager økologiske vafler, som de naturligvis serverer med hjemmelavet syltetøj og en dejlig hvid gløgg……og mon ikke også mormor har baget en enkelt småkage.

”Julen er en tid, hvor vi alle i glimt bliver rørt på ”følesansen” og vi sender gode tanker til de mennesker, som vi holder af. Derfor har vi i år lavet et ”hjerterum”, hvor man kan tænde lys og lige en ekstra gang mærke efter i hjertet”, fortæller Anne . Overskuddet fra salg af lys, vil de donere til et godt formål og på facebook kan I give jeres bud på, hvem I syntes skal beriges med en særlig julegave.

Åbent:
Fredag:  19.30 – 22.00           Lørdag: 10.00 – 17.30  &  19.30 –22.00            Søndag:  10.00 – 17.00

Adresse: Tulstrupvej 3A, Alling, 8680 Ry

Her kan du bl.a. finde…..
keramik  – smykker   – engle og humoristisk julepynt  – hæklerier og filt  – velduftende hudplejeprodukter    – beklædning   – re-designede broderier   – læderarbejde og knive  – spændende glas  – unikt træarbejde og stenskulpturer   – Møbler og lamper …. i et nyt lys  – brugskunst i genbrugsmaterialer   – pileflet   – finurlige tegninger   – spændende julebinderi og kirkegårdspynt   – honning og “bi-produkter”   – økologisk kryddersalte og chilliolier

Udstillere:
Line Gottfred Petersen   ·   Motorvejens pileflet   ·  Anette & Kathrine Killie  ·   Hus-ly.dk    ·   Bolette Isager Sørensen   ·  Maria F. Langschwager   ·    Ester Kristensen  &  Henning Buskjær Andersen   ·   Susanne  Petersen   ·   Peter Holst  ·  Familien Bille  ·  Frida & Svea Bäckström   ·   ry-foto.dk   ·  Maja Germundsson     Hanne Beyer Clausen    ·   Lise og  Janus  Simonsen   ·   Kate Spangsbjerg   ·   Virklund bryghus  ·  Mark  Norup Homann   ·   Søren Vægter  · Mette Danielsen – Ønskefe   ·  Jacob H. Nielsen   ·   Jette Mikkelsen    ·    Vagn Thorsen    ·   Jonna Vestergaard

Billedtekst.
Hele familien må hjælpe til når det skal gøres klar til julemarked, og dermed over 1000 gæster på besøg i deres eget hjem.

Kontaktperson:
Fotograf Per Bille –  tlf. 31258012 – per@ry-foto.dk