SOMMERFEST

Lørdag den 17. juni kl. 14.oo —- . Børneunderholdning, boder, sjov i gadekæret. Tørring er også inviteret og alle deres unger…

 

Vi har for det første flyttet festen til helt frem i juni, for det andet vil vi altså igen investere i noget sjovt børneunderholdning. (Nogen gode ideer?)

 

Men vi vil også meget gerne have jer selv på banen. Sjove boder der ikke bare sælger legetøj (Det må man selvfølgelig også gerne). Noget der kan underholde og skabe lege. Det gør ikke noget hvis de voksne også må være med….

 

Har nogen lyst til at optræde med musik?

 

Senere starter vi en grill, hvor man kan tilberede sin medbragte mad, efter at man har sat salat eller tilbehør på fællesbordet.

 

Hængudaften med diverse Dj,s … Endeligt program senere

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Barn Dance/Ceilidh

Lørdag den 3. juni. 19.00 – 23.00. Engelske, irske , skotske folkedanse med fuldt orkester og caller.

Nyt tiltag i Alling Beboerhus i samarbejde med Århus Ceilidh Club. En danseaften med hyggelige og sjove folkedanse med ægte irske og engelske toner bag. Både for øvede og nybegyndere. Entre 90. kr. Tilmelding til  jeppe_ry@pc.dk

 

David Longworth, formand for Århus Ceilidh Club, for øvrigt bosiddende i Ry skriver følgende: (uddrag)

 

Jeremy Newton der repræsenterer bandet er ikke særlig meddelsom. Han vil hellere spille musik end snakke om den! Derfor indeholder plakaten ikke så mange oplysninger om bandet og deres dans og musik.

Men han er rigtig dygtig til at “calle” ( instruere ) dansene, og det er vores erfaring, at de skaber en rigtig god, glad stemning, hvor man ikke behøver at være en erfaren folkedanser for at have det rigtig sjovt! Hvis man gør sit bedste, og forsøger at leve sig ind i dansene, kan man blive helt høj på at danse til deres musik! Det gælder om at blive et med musikken og glemme sig selv.

Engelsk folkedans er ret enkel og minder en del om dansk folkedans, men musikken er noget andet, om minder naturligvis en del om Morris Music ..Og naturligvis er musikken også beslægtet med og minder om den højt elskede irske og skotske dansemusik tradition, hvor reels, jigs, hornpipes, polkas og vals er de typiske rytmer man danser til. Hvis man skal generalisere kan man sige at ENGELSK folkedansmusik kontra skotsk og især irsk folkedansmusik lægger mindre vægt på hurtighed og dansernes evner og mere vægt på det sociale samvær, med lidt langsommere musik men hvor musikkens MUNTERHED ikke er til at tage fejl af!

Jeg hyrede bandet første gang i 1990 hvor Jeremy Newton og Richard Armitage, to englændere bosatte i Danmark, udgjorde bandets kerne. De spillede med skiftende besætninger under navnet “Pilgrim Shoes”, og var ret aktive på den danske folkemusik scene indtil omkring årtusindskiftet. Siden da har de vistnok optrådt hovedsageligt under navnet “The English Country Dance Band”, når de spiller til engelsk folkedans ceilidhs ( eller Barn Dances, som man kaldte disse baller før i tiden ). Men Jeremy har også været ret aktiv i andre bands, f.eks. Reel de Quebec, der spiller fransk-canadisk musik til bal og fest, og Reel of Three og Reel of Two, der spiller amerikansk New England musik til traditionel square og contra dance.

Se plakaten her.

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

H.P. Lange koncert

JubilæumsKoncert lørdag 6. maj kl. 21.00.   H.P Lange plus venner giver en speciel koncert kun for Beboerhusets medlemmer.

se flyer her

 

Billetter til koncerten er gratis for medlemmer, en per næse, og kan rekvireres hos Leif eller Jeppe når salget/fordelingen starter. Denne billet er personlig, og hvis du ikke selv møder op til koncerten kan den ikke videregives til andre.!

 

Der vil  blive mulighed for tilkøb til  2-3 venner til absolut rimelig pris i en uges tid. Hvis der stadig skulle være ledige pladser vil de blive udbudt til normalpris 150 kr.   Alle tre typer billetter vil have hver deres farve.

 

Da dette er en tak til vores medlemmer for deres årelange opbakning investerer Beboerhuset i denne koncert, men vi har før været udsat for, at visse af vore medlemmer lader sig benytte som stråmænd til leje af hus eller fordele ved benyttelse af huset, og dette er som sagt en tak til jer her i byen, så derfor de lidt strikse regler!

VH. Jeppe   Billetsalget er startet!!!

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Generalforsamling. Alling Beboerhus/forening 2017

GENERALFORSAMLING

Hermed indkaldes til generalforsamling i Alling Beboerforening

Alling Beboerhus

Søndag, den 19. marts 2017 kl. 14:00

 

Dagsorden:

 

  • Valg af dirigent og referent.
  • Bestyrelsens beretning.
  • Godkendelse af regnskab.
  • Budget for det kommende år og fastlæggelse af kontingent, herunder

 

    1. Valg af formand: Hans Erik (Jeppe) Jepsen på valg. Genopstiller Bestyrelsesmedlemmer: Jan Langschwager og Birgitte Pasgård er på valg. Birgitte vil gerne trække sig. Anja Tarp tilbyder at opstille.
    2. Suppleanter:  Karen Hedin på valg og Runa Olesen . Tilbyder at genopstille.

Valg af 2 revisorer. Tage Svendsen og Søren Sørensen. Genopstiller

Indkomne forslag.

Eventuelt.

Bestyrelsen sørger for passende forplejning til generalforsamlingen.

På gensyn.

På bestyrelsens vegne

Hans Erik (Jeppe) Jepsen

Formand

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Break on Through..

Doors koncert 25 marts.    kl. 21.oo.  Fantastisk opfølgning på 50 års nybrud i musiklivet. Oplev det i Alling Beboerhus.

Forsalg:  RY MC-Udstyr, Brunhøjvej 4 Ry.  Entre’ 150,-

Se folder her

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Skriv en kommentar

Vandværkets generalforsamling

Torsdag 23. februar 19.30 Alling Beboerhus. Nye krav tvinger os til nyvurdere vandværkets eksistens!

Bestyrelsen arbejder på at løse problemet uden at det kommer til at gå for meget ud over den enkelte interessent, og det åbner tre muligheder:

Enten fortsætter vi som selvstændige og deler en grundvandssikring på millioner mellem de i alt 111 interessenter, eller vi får en aftale med Ry vandværk om at sælge deres vand (byportaftale) der vil koste 40 % af deres normale tilslutningsafgift plus at vi selv skal trække forbindelser til forsyningen. Eller som sidste mulighed; vi fusionerer, lader os opkøbe af Ry? Vandværkets ledningsnet har faktisk en værdi, så selv om vi ved sidste løsning alle skal betale ny tilslutningsafgift til Ry kan vi lade værdien og vores opsparede midler indgå som en del af forhandlingen.

Yderligere information rundsendes om få dage.

Mød talstærkt op. Sagen er alvorlig! Vi taler om udgifter for den enkelte på op til 60.000 kr. eller udgifter minimeret til nogle få tusinde kroner.

Vi venter stort fremmøde, så for en gangs skyld ville det være praktisk hvis vi fik lidt forhånds-tilmelding. Meld tilbage på jeppe_ry@pc.dk senest et par dage før. Vi smører lidt håndmadder som sædvanlig.

 

 

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Skriv en kommentar

Fastelavn

Hyggelig fastelavn med naboerne i Tørring. Sidste år var en stor succes med fuldt hus til fællesspisningen om aftenen.

Tørring vil gerne være med igen i år, så vi har lagt dagen igen om lørdagen den 25. februar, hvor flest har tid.

Louise og Anja har kontakt til Tørring og er med-arrangører.

Nærmere program senere!! Se indbydelsen her

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Blues af det bedste!!

 

Lørdag d. 21. januar 2017. kl. 21.oo

Forsalg: Ry Mc-Udstyr Brunhøjvej 4 Ry.  Entre` 180.-kr.

Grarup All Stars er dannet af Birgitte Laugesen tilbage i 2013 – bandet rummer landets bedste musikere i form af Palle Hjorth (Poul Krebs, Savage Rose) Niels Mathiasen (Gnags) Uffe Steen (Shades of blue) Niels Nello Mogensen (Johnny Madsen) Esben Bach (Kenn Lending) og Margrete Grarup (Studieadjunkt i rytmisk sang på Jysk Musikkonservatorium)

 

Bandet blæste alle omkuld efter debuten i 2013. Super sammenspillet, – en håndfuld musikere der presser og pirrer hinanden til et sammenspil helt i top. Her er der plads til udfoldelse og masser af spilleglæde! Og ovenpå det hele svæver Margrete Grarup med sin fantastiske stemme.

Et yderst kompetent orkester med stor solistisk styrke bestående at den absolutte elite inden for dansk blues og soul!

 

Glæd dig til blues og soul i absolut topklasse, når dette forrygende All Star Band fyrer den af i Alling Beboerhus.

Alling Beboerhus

Døren åbnes kl.20.oo –  arr. The Blues Department. –  Alling Beboerforening.  –   www.alling-by.dk

Se flyer her

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Lokalhistorisk Kalender

Lokalhistorisk Kalender 2017.

 

Støtteforeningen for Ry Lokalarkiv udgiver i år den lokalhistoriske kalender for 19. år i træk. Kalenderen indeholder gamle fotografier og små fortællinger fra det, der var den gamle Ry Kommune. Formålet er at udbrede kendskabet til vor fælles historie og kulturarv. For tilflyttere er det en oplagt mulighed for at stifte lidt nærmere bekendtskab med lokalsamfundet.

 

Kalenderen sælges i weekenden den 18.-20. november på julemarkedet i Alling og ved Kvickly i Ry og på julemarkedet på Gl. Rye Mølle den 4. december.

Kalenderen kan også købes hos Søren, Ringvej 37, Alling.

Prisen er 50,-.

Derefter kan den nye kalender købes flere steder i kommunen blandt andet i Dagli’Brugsen i Gl. Rye, i Superbrugsen i Ry, ved Meny og Hos Købmanden i Låsby, i købmandsbutikken i Alken og på Ry Bibliotek og Ry Lokalarkiv, som holder til i kælderen under biblioteket.

Kalenderen kan også bestilles på Støtteforeningens hjemmeside www.mit.ryarkiv.dk.

 

Kalenderen er på en måde frugten af årets arbejde på Lokalarkivet. Vi er en lille flok, der hen over året er travlt beskæftiget med at scanne og registrere de mange gamle fotografier, som folk er flinke til at aflevere til os. Vi scanner dem og lægger dem i en arkivdatabase, så vi kan finde dem igen og forsyner dem med søgeord, der beskriver indholdet. På den måde kan vi søge billeder frem om et enkelt emne eller en bestemt lokalitet.

Nå vi har registreret et billede er det derefter søgbart for alle interesserede på lokalarkivernes fælles database www.arkiv.dk. Prøv selv.

 

Når vi i løbet af året støder på mulige emner, lægger vi dem til side og benytter dem i følgende års lokalhistoriske kalender. Vi forsøger at finde billeder, som dækker hele kommunen, så alle småbyerne bliver repræsenteret.

 

Vi har gennem flere år haft et tema om lukninger af de små landsbyskoler og oprettelsen af centralskoler i stedet. I år er vi kommet til Låsby og forsiden prydes af et luftfoto af Låsby Skole. Skolesammenlægningen i Låsby behandles yderligere inde i kalenderen.

 

Fra Alling bringer kalenderen et maleri, som viser Ringvejens udseende i 1950, dengang hønsene gik frit om i byen.

 

August måneds historie er meget aktuelt beretningen om Restaurant Sønder Ege, der jo nu ikke er mere. Kendt af alle Ryboere, men nu altså fortid.

 

September måneds billede er også ren fortid. Skanderborgvej 40 findes (næsten) ikke længere. Og så dog: tårnet blev reddet og kan genfindes på Silkeborgvej.

 

Fra Gl. Rye bringer vi et fotografi fra 1915 af vognmand Søren Johansen og vejmand Carl Bæk foran Kokkens Led – Ryesgade 13. Søren Johansen var vognmand og blev senere motoriseret, men på fotografiet kører han stadig med hestevogn.

 

Fra Illerup har vi en lille beretning om dengang i 1837, hvor størstedelen af landsbyen Illerup brændte ned til grunden. Teksten illustreres af en fin akvarel af Chr. Heilskov fra 1925.

 

Sådan er der en lille fortælling med foto til alle årets måneder. Bagerst i kalenderen har vi en efterlysningsside, som vi tidligere har haft meget glæde af. Vi støder af og til på fotografier, som vi gerne vil vide mere om. Så håber vi på, at nogen af kalenderens brugere ved noget og kontakter os.

 

På bagsiden dykker vi ned i Rys historie med 25 års intervaller. Hvad skete der i Ry for 25, for 50, for 75, for 100 og for 125 år siden?

 

Rigtig god fornøjelse med Lokalhistorisk Kalender 2017.

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Skriv en kommentar

Julefrokost

Lørdag den 26. november kl. 18.30. Årets kulinariske oplevelse. Alle medbringer hver deres ret til det fælles bord. Man risikerer at få egnsretter der rækker helt fra det inderste af Schweiz til Hollandske specialiteter eller Egnsretter fra Thy eller det indre Nørrebro.

Kom og mød naboerne til en af årets hyggeligste begivenheder. Alle morsomme indslag honoreres straks fra publikum og baren.

Huset lægger brød og smørelse til og køber snaps, samt forsyner med Jeppes hjemmestegte sild i Lage.

Bare for at styre det lidt, så meld lige tilbage  på Jeppes mail. Der var et år, hvor vi sad med 5 hold forskellige frikadeller!!!

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off