Udsigten nedenfor Bryggebjerg

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERALørdag den 10. november 2018. Mortensaften kom der rigtigt skred i bestræbelserne for at få blotlagt den efterhånden totalt tilgroede udsigt fra Udsigtspunktet neden for Bryggebjerg. Kom selv og se! Man bliver altid bjergtaget når man træder ud af skovbrynet ved bænken og får dette kig!!

Læs mere om historien på denne side

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Julefrokost

Lørdag den 24. november kl. 18.30

Årets kulinariske oplevelse. Alle medbringer hver deres ret til det fælles bord. Man risikerer at få egnsretter der rækker helt fra det inderste af Schweiz til Hollandske specialiteter eller Egnsretter fra Thy eller det indre Nørrebro.

Kom og mød naboerne til en af årets hyggeligste begivenheder. Alle morsomme indslag honoreres straks fra publikum og baren.

Huset lægger brød og smørelse til og køber snaps, samt forsyner med Jeppes hjemmestegte sild i Lage. Leif fabler om cognac!

Bare for at styre det lidt, så meld lige tilbage  på Jeppes mail. Der var et år, hvor vi sad med 5 hold forskellige frikadeller!!!

jeppe_ry@pc.dk

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Bob and the Greyhounds

Lørdag den 17.  november kl. 20.00.

Så får vi endnu engang lov til at komme til gratis koncert med de dygtige amatører der er dannet omkring SFO-en på Mølleskolen. Altid en fornøjelse og baren er åben.

Bobiår

 

Spiller i

Alling Beboerhus

Lørdag den 17. November 2018 kl. 20.

Gratis adgang.

 

Bob & The Greyhounds er et hyggeorkester dannet omkring de ansatte på

SFO Mølleskolen. Senere udvidet med en pianist og et par guitarer.

 

Drikkevarer kan købes i baren.

 

 

Bob     Peter    Rene     Frank     Leif R.     Leif H.     Henning

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

CHRISTENSEN og KANNE

Folk-aften. Fredag den 2. november kl. 21.oo til ca. 23.00. Dørene åbner kl. 20.00. Entre 150 kr. Forsalg Ry MC-udstyr, Brunhøjvej 4, Ry

CHRISTENSEN & KANNE

FOLKBAND

Ole Holst · Jens Christensen · Axel Kanne · Ole Pettersson

 

Viser, visepop, folkemusik ‐ kald det hvad du vil.

Glæden ved livet, og det til tider hævede øjenbryn over det modsatte, er i fokus når

Christensen & Kanne FOLKBAND optræder med et repertoire bestående af primært danske sange fremfort af 4 herrer med en gennemsnitsalder på ca. 60 ar.

I C&K Folkband spilles derudover også enkelte sange fra Jens Christensens bagkatalog ‐

der rækker 40‐45 år tilbage til tiden hvor engelske, irske og amerikanske folkesange var

i fokus. Gruppen kan også give koncert med et helt engelsksproget program, så der falder nok nogle kendinge af.

En aften med Christensen & Kanne FOLKBAND byder således på lytteværdige viser og folkesange

‐ udsat for en bred vifte af akustiske strengeinstrumenter.

Det er en udmærket ide, at medbringe både ører, smil og smilerynker til en koncert med

Christensen & Kanne FOLKBAND.

Både Jens Christensen og Ole Petterson sidder stadig ind med legendariske Paddy Doyles i ny og næ, men ellers har alle musikerne været omkring både kendte danske og amerikanske bands gennem de sidste 30-40 år.

Med denne perle af et folkband sætter Alling Beboerhus endnu engang fokus på folkemusik! Det bliver spændende at se, om der stadig kan samles et godt publikum til denne genre… Og lykkes det, kan vi roligt love mere fra den kant.

Alling Beboerhus har faciliteterne til at gøre en folk-aften rigtig hyggelig, og vi ved jo, at vi kan samle blues-folk fra nær og fjern. Men der må også være et stort publikum til folk-genren, så vi håber på stort publikumstal.

læs mere om musikerne her.

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Ceilidh – Barn Dance

Lørdag den 6. oktober kl. 19.00 – 23.00.

Ceilidh – Barn Dance

Se plakat her

Engelsk folkemusik og -dans er munter og selskabelig underholdning. Alle, erfarne og uerfarne dansere, er velkommen til at komme og høre den livlige musik og prøve dansene når The English Country Dance Band igen gæster Alling Beboerhus lørdag 6. oktober!

Irsk og skotsk folkemusik og -dans, f.eks. Riverdance og dens keltiske rytmer, er velkendt i Danmark. Engelsk folkemusik og -dans, er det ikke noget stift og kedeligt noget i forhold til keltisk swing? Nej, slet ikke … bare spørg dem som har prøvet det!

Kort fortalt – engelsk folkedans er nært beslægtet med sine keltiske naboer men lægger mindre vægt på hurtighed og dansernes evner og mere vægt på det sociale samvær. Musikken er jo lidt langsommere end det skotske og det irske. Men musikkens munterhed er ikke til at tage fejl af! Ligesom den engelske Morris dance tradition, bliver man glad i krop og sjæl af at danse English Country Dance.

David Longworth fra Århus Ceilidh Club skriver: “The English Country Dance Band er rigtig dygtig til at calle ( instruere ) dansene. Det er vores erfaring, at de skaber en rigtig god, glad stemning, hvor man ikke behøver at være en erfaren folkedanser for at have det rigtig sjovt!

Jeg hyrede bandet første gang i 1990 hvor Jeremy Newton og Richard Armitage, to englændere bosatte i Danmark, udgjorde bandets kerne. De spillede med skiftende besætninger under navnet “Pilgrim Shoes”, og var ret aktive på den danske folkemusik scene indtil omkring årtusindskiftet.

Siden da har de vistnok optrådt hovedsageligt under navnet “The English Country Dance Band”, når de spiller til engelsk folkedans ceilidhs. Men Jeremy har også været ret aktiv i andre bands, f.eks. Reel de Quebec, der spiller fransk-canadisk musik til bal og fest, og Reel of Three og Reel of Two, der spiller amerikansk New England musik til traditionel square og contra dance”.

Til slut noget om ordene “Ceilidh” og “Barn Dance”. Begge betyder et folkedansbal. Traditionelt har man danset i laderne i de smukke engelske landsbyer, som man så tit ser i “Barnaby”. Derfor navnet Barn Dance fra ordet Barn, altså lade. Men nutildags bruger flere og flere det keltiske ord Ceilidh, fordi det er kendt i hele den engelsktalende verden. Takket være de mange Nordamerikanere og Australiere af keltisk afstamning, og the celtic revival der startede i 60’erne med bl.a. Dubliners og nåede sit foreløbige højdepunkt i Riverdance i 90’erne.

Århus Ceilidh Club bruger gerne begge ord for at afspejle vores interesse i både den keltiske og den engelske folkekultur, der trods deres forskelle også har mange ligheder. Så vi holder en Ceilidh i Alling fordi vi elsker det keltiske, og vi kalder det også en Barn Dance, fordi vi også holder af det engelske.

 

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Vinylmesse

Plademesse i Alling ved Ry.

Søndag d. 30/09-18

Åben 10:00-15:00

Over 20.000 LP´er både nye og gamle, der vil også kunne findes cd´er.

For anden gang gør vi det. Lad os få endnu en succes

#ELSKMUSIK

Arrangør. Alling Beboerhus i samarbejde med Martin Schrum-Svendsen og venner.

Mulighed for let mad og drikke i baren.

 

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Syreregn. Koncert

Koncert lørdag 22. september kl. 21.00. Dørene åbnes kl. 20.00.

Se flyer her

                 Boding, Møller & Kurdahl

”Syreregn har i mere end ti år spillet musik, og optrådt for alt mellem forvirrede teenagehippier til livstrætte mappedyr, fra Manhattan til Berlin, fra København til Thylejren, fra Zentropas julefrokost til Copenhagen Psych Festival, fra den støvede bæverding til livekoncert på tv-kanalen DK4. Med deres groovende, retroorienterede garage-bluesrock, sender de ung som gammel, høj som lav, mand som kvinde ud på musikalske rejser igennem tid og rum. Deres eksplosive og psykedeliske rock er bygget på et stærkt fundament af blues, og som man kender det fra netop bluesmusikken, emmer bandet af spilleglæde og improvisation. En aften i selskab med Syreregn er det vildeste flip, du aldrig har vidst, du altid har savnet.”

 

Alling Beboerhus

Lørdag d. 22. sep. 2018 kl. 21.00

   Entre: 150-kr.   Forsalg: Ry Mc-Udstyr Brunhøjvej 4 Ry

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

(SEN) SOMMERFEST

iteltLørdag 1. september. kl. 14.00 til ????

 Huset åbner med kaffe og kage og åben bar og kl. 14.30 bliver der et Show/arrangement med trommedans, sange og fortælling i ca 1 time og så indianske lege i 1,5 time. Ledet af Johanne Eagleroad.

 Den store tromme kommer også og hvis Johanne Eagleroad kan nå det, vil der også være rejst en stor tipi midt i vores lille indianermiljø (Hvis vi er heldige kan vi få lov at sove i det)

Så laver vi bål og fladbrød og en majskolbe til hver af børnene. Måske en ”indianergryde og vildris hvis de skal have aftensmad. I mellemtiden vil vi sætte gang i at lave fjerprydning og måske nogle drømmefangere. (Er der nogen der kan tage sig af dele af dette sidste?)

Ellers mødes vi til fællesspisning om aftenen ca. kl. 18.30 hvor hver familie medbringer sin mad. Meget gerne på samme fællesbord.ivocal two 2016

I forlængelse af det vil der være musikalsk underholdning med Vocal2. En lille rytmisk duo med Inge Brønholt og Knud ?.

Vi lover øl og vand til absolut rimelige priser!!!!

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

Alling Kunstcafe 2018

ku 18 Tage Størup7.-15. juli. Alle dage fra 14.00 -17.00 og senere 20.00 – 22.00 ?

Kunstudstilling og Cafe i Alling Beboerhus.

se folder her  

Alling Kunstcafe! Alling Kunstcafe tager hul på et nyt kvart århundrede, og inviterer til en eventyrlig og eksplosiv oplevelse med nogle af egnens meget kompetente kunstnere, du kan møde multikunstneren og maleren

Lars Ringgård fra Vrads. Lars er bla. Kendt for talrige udsmykningsopgaver, hans kunstneriske univers er fabulerende, og i stærke farver der ofte leder tankerne i retning af det mytologiske.

Tage Størup Silkeborg arbejder med skulptur! Han lader sig ligeledes inspirere af det mytiske. Hans skulpturer hvor han kombinerer sine keramiske arbejder med moseeg eller drivtømmer har ofte relation til Odin & Thor.

Alice Karup Kops Lystrup, har fået kunsten ind med modermælken, hun arbejder med forskellige temaer der kan have et humoristisk indhold, samt naturbilleder der ofte har et kamufleret budskab.

Maryam Safa, har Iransk oprindelse. Hun er maler og børnebogs illustrator. Med hendes fine streg og stemnings billeder leder hun tankerne hen på svævende minder om vores barnetro og det evige drømmeland.

Jørgen Hermann Bryrup, arbejder med Stilhedens Landskaber, hvor han mikser det figurative ind i abstrakte ekspressive farveudladninger.

Katrine Lyck Silkeborg er pt. På uddannelse på kunstakademiet i Amsterdam. Hun bidrager med sine drømmebilleder. Katrine er en ung debuterende kunstner med et stort potentiale.

Nils Risgaard Alling. Foto kunstner, Nils bringer dig tæt på den fantastiske virkelighed, med en række natur perler fra egnen! Der bliver meget nyt til beskueren.   Så vil der være gensyn med Birthe Nissen maleri og Kenneth Vex skulptur, og ligeledes gensyn i Kramboden hvor kunsthåndværkerne Vibeke Gøtzsche, Anette Frøkær, Jette Hey, Conny Rytter og Peter Holst, kommer med overraskelser der kan købes i cafeen.

Kunst cafeen afholdes fra 7 – 15. juli, dagligt fra 14 -17 og 20 -22.   Der er fernisering lørdag d. 7. juli kl. 14.15, hvor cafeen byder på en lille forfriskning. Entréen er gratis og kaffen er til at betale. På gensyn i Alling!

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra

SKT. HANS i Beboerhuset

Lørdag den 23. juni hvis nogen skulle have glemt hvornår det er skt. hans. aften.

Vi mødes kl. 18 med medbragt mad. Vi har tændt i grillen. Hvis det er meget tørt bliver det med nogle lånte gas-grill…

Bliver der bålforbud klarer vi os med lidt levende lys.

Hanne Bruun står for båltalen…

Vi glæder os til at se jer. Vi har kage og is i fryseren…

Venlig Hilsen Bestyrelsen.

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Kommentarer slået fra