The Pocket Players

Lørdag den 27. januar 2018 kl. 21.oo

Forsalg: Ry MC – Udstyr.   Brunhøjvej 4 Ry.     Entre` 180.-kr.

The Bluesdepartment proudly presents:

 

The Pocket Players

 

 

 

The Pocket Players blev dannet I 2013 af fire energiske gutter, fra det Århusianske Bluesmiljø

Bandets absolutte omdrejningspunkt og hjørnesten er Ole Bech, som med en sjælden set energi og indlevelse synger og spiller “The Blues”.   Meget råt, aldeles ærligt og utrolig smukt.

 

Derudover består The Pocket Players af Palle Hjort (Savage Rose) på orgel,

Søren Poulsen (Peter Sommer) på trommer og Henrik Poulsen (Johnny Madsen) på bas.

 

Det at være en “pocket player” eller “playing in the pocket” er et udtryk som stammer fra bluesmiljøet i sydstaterne, i USA. Når et Band er “in the pocket” betyder det, at alle ånder sammen og spiller en solid Blues bygget på et stærkt fundament af sikre grooves. –  Og det er præcis den opskrift The Pocket Players benytter sig af.  – Og det med en træfsikkerhed ud over det sædvanlige.

The Pocket Players er et orkester, der spiller blues, helt uden nogen form for regler. Rent og uforfalsket. Bandet har en forrygende energi og smittende humor og får virkelig trykket deres musik langt ud over scenekanten, –  saftig og rå, – Absolut dansevenlig og svedigt.

The Pocket Players har udgivet 2 cd’er (Acid Blue Horizon 2013 og Throw Your Dog a Bone 2016),

Alling Beboerhus

Download flyer her

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Julemarked i Alling

Kunsthåndværk og julecafé i Alling 2017

 

Der bliver alligevel flere stjernestunder på julemarkedet i Alling

 

Se plakat her

 

”Man har et standpunkt til man tager et nyt” ….eller i hvert fald til man har fået så meget hjælp og utallige opfordringer, til at man tager sine beslutning til efterretning. Familien Bille meddelte i 2016 at det var sidste gang der var julemarked i Alling. Efter en rigtig dejlig weekend med masser af gæster, der gav udtryk for at julen kun kunne begynde i Alling og med Anette Kille som hyggespreder og køkkenbestyrer kunne de dog alle mærke, at denne beslutning ikke var den rigtige.

Derfor er der igen i år i weekenden den 24. – 26. nov. åben i deres private hjem med rigtig gode muligheder for at købe den første julegave eller bare finde en stjernestund inden juletravlheden for alvor tager fat.

Og lige netop i år vil de værne særligt om stjernerne. Som noget nyt har rigtig mange af udstillerne lavet en unik stjerne med udgangspunkt i deres eget håndværk. Disse stjerner er doneret og ligger udstillet ved indgangen. Gæsterne har hele weekenden mulighed for at byde på stjernerne og pengene vil ubeskåret gå til SOS børnebyerne, så de også får del i julens glæder og stjernestunder.

”Til alle jer der kommer forbi lover vi til gengæld oplevelser for alle sanser”, bekræfter Per Bille. Der vil dufte af hvid gløgg og hjemmelavede vafler. Fredag aften spiller ” Nordic Christmas Quartet” om lyset i mørket, håndspillet musik med stemmer, der væver sig sammen med guitar, kontrabas, trommer og andet godt. Sidst men ikke mindst vil de 30 udstillere glæde både øjet, ganen og måske sjælen.

Traditionen tro er der altid gode gamle kendinge, der i årets løb har afprøvet og udviklet nye ideer sammen med helt nye udstillere som skaber forandringer og overraskelser. Blandt de nye kan nævnes blandt andet ”Kjærsgård kød” som kommer med smagsprøver på deres hjemmelavede julespecialiteter, Tom fra Respons, der laver smukt brugskunst og kunsthåndværk af genbrugsmaterialer og Anni Gamborg med søde og hjertevarme julegruk.

Det er vores mål, at rigtig mange hårdværk bliver repræsenteret, fortæller parret. Derfor kan man møde lige fra smykkesmed og pilefletter til bolsjemager og strikkedesigner samt mange – mange flere. Fælles for dem alle er dog, at de har en passion og en kærlighed for lige netop deres håndværk. ”Jeg er selv ud af en stor søskendeflok og i år deltager vi med hele 4 repræsentanter” fortæller Anne med et tilfreds glimt i øjet. Henrik kommer med sin trædrejebænk, Peter med hans ” tossede lamper”, Frida med dekoration og julebinderier og jeg selv med de engle der i det forgangne år ikke kunne holde sig væk….. og som har så store bryster, af selv en mand kan komme til at holde af et julemarked….

Sted:                 Anne og Pers Bolig – Tulstrupvej 3a, Alling, 8680 Ry Tidspunkt:       Den 24.- 26. november 2017                          Fredag: 19.00 – 22.00   Lørdag: 10.00 – 17.30   Søndag: 10.00 – 17.00

Udstillere:

Line Gottfred Petersen   ·   Bjarne Svenningsen  ·   Birgitte Winberg   ·   Tine Rasmussen   ·   Peter Holst  ·  Kandis   ·      Mille Dalgaard   ·   Marie Grønborg Jakobsen  ·   Hanne Bols   ·  Anni Gamborg    ·   Tom Andresen  ·   Henrik Holst    ·    Brødrene Bille  ·  Line Kristine Jensen  ·    Fotograf Per Bille   ·   Lotte Holm  ·   Lone Ejg   ·  Berith Nygaard Jensen   ·     Mette Juel  ·  Elsebeth Banke   ·   Lene Marie Rose   ·  Svea Bäckström  Jacob Heilskov Nielsen  ·  Anette  Killie   ·    Jakob Germundsson  ·   Hanne Nygaard Thomsen   ·  Anne Bille   ·   Kjærsgaard Kød  ·  Chola  ·  Frida  Bäckström

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Julefrokost lørdag 25. november kl. 18.30

Årets kulinariske oplevelse. Alle medbringer hver deres ret til det fælles bord. Man risikerer at få egnsretter der rækker helt fra det inderste af Schweiz til Hollandske specialiteter eller Egnsretter fra Thy eller det indre Nørrebro. Nu får vi måske også noget fra Fur og Glarbo..?

Kom og mød naboerne til en af årets hyggeligste begivenheder. Alle morsomme indslag honoreres straks fra publikum og baren.

Huset lægger brød og smørelse til og køber snaps, samt forsyner med Jeppes hjemmestegte sild i Lage.

Bare for at styre det lidt, så meld lige tilbage  på Jeppes mail. Der var et år, hvor vi sad med 5 hold forskellige frikadeller!!!

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Allan Folmer. Knaster!

Lørdag den 28. oktober kl. 21.  RELEASE KONCERT: Allan Folmer & M&M Orkester. Entre 100 kr. Dørene åbnes kl. 20.00

 

  Sofasange fra bakkerne ved Alling Allan Folmer er en almindelig dansk træmand som glæder sig rigtig meget til at se jer alle sammen til Release Koncert på sin nye CD ”Knaster”

 

Det er en samling sange indspillet i hjemmet på Silkeborgvej 80 igennem det sidste års tid. Det er sange fra den helt almindelige hverdag som de fleste af os kan nikke genkendende til – sange inspireret af den daglige nyhedsstrøm set fra sofaens dyb. Danske eftertænksomme tekster i et farverigt sprog – om knasterne i livet – personligt og samfundsmæssigt.

 

Sammen med et hold dygtige musikkere er det lykkes at lave et album med helt sin egen lyd og udtryk. Forskellige menneskers bud på en genre betegnelse lyder på ”Nordisk country/americana og visetradition men umiskendeligt dansk tonesprog, der trækker tråde tilbage fra Skousen & Ingemann, Benny Holst, Erik Grip…. Op til Folkeklubben”  

 

Det er lykkedes at samle de fleste af de medvirkende musikere fra albummet og der er lagt op til en forrygende musikalsk, underholdende og velspillet Release Koncert med Allan Folmer & M&M Orkesteret.

 

Allan Folmer: Guitar & vokal

Jan Schønemann: Dobro & guitar

Jens Søgaard: Violin & mandolin

Kasper O`donell: Trommer & perc.

Niels Dalgaard:5. Strings båndløs bas

Svend Seegert: Klaver

 

Alling Beboerhus Lørdag d. 28. oktober. Kl. 21. Dørene åbnes kl. 20. Fri fadøl mellem kl. 20-21 Entre 100 kr. i døren el. bestil/betal MobilPay 26136071

Arrangør: Alling Beboerforening/hus

Se plakat her

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

HOOK HERRERA Blues Band

hookjAlling Beboerhus. Lørdag 21. oktober kl. 21.00 – dørene åbner kl. 20.00. Billetpris 180,- Forsalg startet hos Ry MC Udstyr, Brunhøjvej

Hook Herrera er født i 1960 i San José, Califonien, amerikaner med indiansk og mexicansk blod i årerne.

Dog er hans blod mere blåt end rødt, han har spillet blues siden han var barn – er fyldt med ægte blues kærlighed og -feeling!

Hook siger “I’ve headlined many festivals and played with all the greats before they died and lived a serious blues life”

Han har turneret med Allman Brothers, Warren Hayens & Gov’t Mule og spillet med Johnny Winther, Derek Trucks, Levon Helm, Matt Abts, Anson Funderburgh, Jimmy Rogers, Pinetop Perkins, Willie Big Eyes Smith, Bonnie Raith…

Han har gennemrejst hele USA med sin mundharpe og også store dele af Europa før Hook fandt kærligheden i Sverige og nu lever i Göteborg med kone og børn.

Hook har derfor holdt en længere pause fra livet på landevejen. Men “The Blues” kalder igen!

 Super backingband med:

Ronni Boysen (Mud Morganfield, Kokomo Kings) – guitar

Kjeld Lauritsen (Organizers, Miriam Mandipiri) – orgel og piano

Esben Bach (Grarup Allstars, Shades of Blue) – trommer

Niels Nello Mogensen (Johnny Madsen, Grarup Allstars, T:N:H) – bas.

Se Flyer her

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Henrik Strube & Pete Repete

 

Alling Beboerhus. Lørdag 30. september. Kl. 21.00. Dørene åbner kl. 20.- Billetpris 150,-

Strube

HENRIK STRUBE

- live med Pete Repete 2017.

Henrik Strube har været en markant frontfigur på den danske musikscene i over 40 år. Fra ungdomstiden som rockguitarist i Røde Mor til en solokarriere som sanger, guitarist og sangskriver med sit eget Henrik Strube Band – et af tidens store navne.

Alle kender hittet Hold om Mig, som fik en kæmpe succes, også i Sverige, hvor vennen Björn Afzelius gjorde sangen til et hit. Den spilles stadig dagligt på radiostationerne.  Kærlighedssangen med håbet om at holde fast i – hvor godt, det ku´bli er næsten mere aktuel i dag, end da den blev indspillet og har en plads i manges hjerter.

Sangen En tid, et sted, et Menneske, som Henrik Strube sidste år indspillede i duet med sin gamle ven Mikael Wiehe, er blevet et hit ved de mange koncerter landet over.

Gennem de seneste par år er Henrik Strube vendt tilbage til liveoptræden ved en lang række intimkoncerter sammen med Pete Repete som er en af landets fineste keyboardspillere (Malurt, Sanne Salomonsen, Michael Falch, Big Fat Snake m.fl.) Venskabet går helt tilbage til da Repete medvirkede på den originale indspilning af Hold om Mig i 1983.

”Vi spiller fra Gedser til Skagen og har de dejligste oplevelser sammen med et lydhørt publikum” fortæller Henrik Strube.

Det handler om at opleve tid og sted forsvinde i den levende musik, i teksterne og stemmen og overgive sig til Henrik Strubes timing, underspillede humor, ordbilleder og absurde situationer i historierne fra det virkelige liv.

Der bliver grinet godt igennem og sangene vækker følelser, eftertænksomhed og blanke øjne.

Henvendelse til Runa, 29 89 13 76, runaolesen@hotmail.com

Reservering via sms eller mail – Køb af adgang via mobilepay (ovenstående nummer) – eller kontant ved døren.

Arrangør: Alling Beboerforening

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Kunstcafe 25 års jubilæum!!

Kunstcafe alle dage kl. 14-17.00 og 20-22.30. Værker fra mange tidligere kendte udstillere, men også nye. Se plakat her.

 

Kunst cafe i Alling 25 år

 

Når Alling beboerhus lørdag inviterer til fernisering er der dækket op til en farverig oplevelse.

 

12 kunstnere har indleveret over 100 spændende værker. Alle kunstnerne er inviterede og har tidligere gjort sig bemærket på kunst cafeen.

 

I forbindelse med jubilæet har vi genskabt ” Gluds Corner”.  Med hjælp fra familien er det lykkedes for os at fremskaffe en lille samling af akvarel , olie billeder samt keramiske arbejder af Jørgen Glud . Fra kunst caféens start og frem til sin død var Jørgen en del af kunst cafeen , derfor er vi meget glade for et gensyn netop til vores jubilæum.

 

Med kunst cafeen ønsker Alling boerne at give naboer og turister en god oplevelse med noget smukt eller anderledes at se på , noget at snakke om. Der er kaffe på kanden , kolde øl i skabet, god stemning i huset.

 

Ud over de spændende kunstværker kan besøgende handle i “kramboden”  vores lille hjørne for kunsthåndværk , her tilbydes alt fra papirklip til P.H Lamper. (Peter Holst)

 

Årets overraskelse placerer sig midt mellem kunst og kunsthåndværk – Teaterdukker.

 

Vi har lånt 6 teaterdukker af Susanne Haugland fra Filurens opsætning af kejserens nye klæder i Musikhuset i Århus. Så kom endelig forbi, du kan både hilse på Kejseren, Oldermanden eller Jomfru Næsvis.

Alling kunstcafe har fernisering lørdag d. 8 juli  kl. 14 og har åbent hver dag fra 8 – 16 juli  kl. 14 -17 og  20 – 22/30 .
Vi ses i Alling !

 

 

Alle sejl sat til med navne som Jørgen Glud, Palle Andersen, Mari Dahl, Sus Haugland, Annette Jacobsen, Birthe Nissen og flere nye . Se selv folder her.

 

 

Dertil fint kunsthåndværk og gaveartikler.

 

Hyggelig Cafestemning med kaffe og kage, øl og vand.

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

SKT Hans. Fredag den 23. juni.

 Vi  starter grillen og åbner beboerhuset  så man kan grille godt og vel kl. 18.00 .
Jeg er ikke selv nogen ørn til grill, så måske nogen vil melde tilbage som grillstarter. Tak!
Vi har desuden en hel stak tilbage af de dejlige pølser som Mark og Kasper donerede efter loppemarkedet. Vi spiste kun det halve af resten til sommerfesten, så vi køber lidt ekstra og skaffer lidt brød.
Men I er velkomne til selv at tage noget grillmad med og tilbehør. Så hygger vi os sammen indtil vi går op og tænder bålet bag Overgården kl. 20.00. I år skal det lykkes!
Leif holder båltalen i år.
Hvis vi er heldige kommer Karen Hedin og synger for. Så er det nemmere at ramme tonen!
Vi laver selvfølgelig kaffe, men vi har ikke organiseret nogen kagebagere, så alle kager er velkomne så der også er noget til ungerne. Så vidt jeg husker har vi også lidt is tilbage.
Baren er åben på sædvanlige vilkår.
På Bestyrelsens vegne. Jeppe
PS. Vi har ikke lige set efter, men har vi ikke midsommersangene fra sidste år et eller andet sted?
Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

SOMMERFEST

Lørdag den 17. juni kl. 14.oo —- . Børneunderholdning, Tryllekunstner Lars U kl. 15. 30.

  Vi vil også meget gerne have jer selv på banen. Sjove boder der ikke bare sælger legetøj (Det må man selvfølgelig også gerne). Noget der kan underholde og skabe lege. Det gør ikke noget hvis de voksne også må være med….

 Hvad siger Tørring til en five-a-side turnering. 2 voksne, 3 børn? Bare en ide; meld lige tilbage.

 Vi kan også spille kongespil, Dart og meget andet.

 

Har nogen lyst til at optræde med musik?

 

Senere starter vi en grill, hvor man kan tilberede sin medbragte mad, efter at man har sat salat eller tilbehør på fællesbordet.

 

Hængudaften med diverse Dj,s

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Barn Dance/Ceilidh

Lørdag den 3. juni. 19.00 – 23.00. Engelske, irske , skotske folkedanse med fuldt orkester og caller.

Nyt tiltag i Alling Beboerhus i samarbejde med Århus Ceilidh Club. En danseaften med hyggelige og sjove folkedanse med ægte irske og engelske toner bag. Både for øvede og nybegyndere. Entre 90. kr. Tilmelding til  jeppe_ry@pc.dk

 

David Longworth, formand for Århus Ceilidh Club, for øvrigt bosiddende i Ry skriver følgende: (uddrag)

 

Jeremy Newton der repræsenterer bandet er ikke særlig meddelsom. Han vil hellere spille musik end snakke om den! Derfor indeholder plakaten ikke så mange oplysninger om bandet og deres dans og musik.

Men han er rigtig dygtig til at “calle” ( instruere ) dansene, og det er vores erfaring, at de skaber en rigtig god, glad stemning, hvor man ikke behøver at være en erfaren folkedanser for at have det rigtig sjovt! Hvis man gør sit bedste, og forsøger at leve sig ind i dansene, kan man blive helt høj på at danse til deres musik! Det gælder om at blive et med musikken og glemme sig selv.

Engelsk folkedans er ret enkel og minder en del om dansk folkedans, men musikken er noget andet, om minder naturligvis en del om Morris Music ..Og naturligvis er musikken også beslægtet med og minder om den højt elskede irske og skotske dansemusik tradition, hvor reels, jigs, hornpipes, polkas og vals er de typiske rytmer man danser til. Hvis man skal generalisere kan man sige at ENGELSK folkedansmusik kontra skotsk og især irsk folkedansmusik lægger mindre vægt på hurtighed og dansernes evner og mere vægt på det sociale samvær, med lidt langsommere musik men hvor musikkens MUNTERHED ikke er til at tage fejl af!

Jeg hyrede bandet første gang i 1990 hvor Jeremy Newton og Richard Armitage, to englændere bosatte i Danmark, udgjorde bandets kerne. De spillede med skiftende besætninger under navnet “Pilgrim Shoes”, og var ret aktive på den danske folkemusik scene indtil omkring årtusindskiftet. Siden da har de vistnok optrådt hovedsageligt under navnet “The English Country Dance Band”, når de spiller til engelsk folkedans ceilidhs ( eller Barn Dances, som man kaldte disse baller før i tiden ). Men Jeremy har også været ret aktiv i andre bands, f.eks. Reel de Quebec, der spiller fransk-canadisk musik til bal og fest, og Reel of Three og Reel of Two, der spiller amerikansk New England musik til traditionel square og contra dance.

Se plakaten her.

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off