Kunstcafe 25 års jubilæum!!

Kunstcafe alle dage kl. 14-17.00 og 20-22.30. Værker fra mange tidligere kendte udstillere, men også nye. Se plakat her.

 

Kunst cafe i Alling 25 år

 

Når Alling beboerhus lørdag inviterer til fernisering er der dækket op til en farverig oplevelse.

 

12 kunstnere har indleveret over 100 spændende værker. Alle kunstnerne er inviterede og har tidligere gjort sig bemærket på kunst cafeen.

 

I forbindelse med jubilæet har vi genskabt ” Gluds Corner”.  Med hjælp fra familien er det lykkedes for os at fremskaffe en lille samling af akvarel , olie billeder samt keramiske arbejder af Jørgen Glud . Fra kunst caféens start og frem til sin død var Jørgen en del af kunst cafeen , derfor er vi meget glade for et gensyn netop til vores jubilæum.

 

Med kunst cafeen ønsker Alling boerne at give naboer og turister en god oplevelse med noget smukt eller anderledes at se på , noget at snakke om. Der er kaffe på kanden , kolde øl i skabet, god stemning i huset.

 

Ud over de spændende kunstværker kan besøgende handle i “kramboden”  vores lille hjørne for kunsthåndværk , her tilbydes alt fra papirklip til P.H Lamper. (Peter Holst)

 

Årets overraskelse placerer sig midt mellem kunst og kunsthåndværk – Teaterdukker.

 

Vi har lånt 6 teaterdukker af Susanne Haugland fra Filurens opsætning af kejserens nye klæder i Musikhuset i Århus. Så kom endelig forbi, du kan både hilse på Kejseren, Oldermanden eller Jomfru Næsvis.

Alling kunstcafe har fernisering lørdag d. 8 juli  kl. 14 og har åbent hver dag fra 8 – 16 juli  kl. 14 -17 og  20 – 22/30 .
Vi ses i Alling !

 

 

Alle sejl sat til med navne som Jørgen Glud, Palle Andersen, Mari Dahl, Sus Haugland, Annette Jacobsen, Birthe Nissen og flere nye . Se selv folder her.

 

 

Dertil fint kunsthåndværk og gaveartikler.

 

Hyggelig Cafestemning med kaffe og kage, øl og vand.

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

SKT Hans. Fredag den 23. juni.

 Vi  starter grillen og åbner beboerhuset  så man kan grille godt og vel kl. 18.00 .
Jeg er ikke selv nogen ørn til grill, så måske nogen vil melde tilbage som grillstarter. Tak!
Vi har desuden en hel stak tilbage af de dejlige pølser som Mark og Kasper donerede efter loppemarkedet. Vi spiste kun det halve af resten til sommerfesten, så vi køber lidt ekstra og skaffer lidt brød.
Men I er velkomne til selv at tage noget grillmad med og tilbehør. Så hygger vi os sammen indtil vi går op og tænder bålet bag Overgården kl. 20.00. I år skal det lykkes!
Leif holder båltalen i år.
Hvis vi er heldige kommer Karen Hedin og synger for. Så er det nemmere at ramme tonen!
Vi laver selvfølgelig kaffe, men vi har ikke organiseret nogen kagebagere, så alle kager er velkomne så der også er noget til ungerne. Så vidt jeg husker har vi også lidt is tilbage.
Baren er åben på sædvanlige vilkår.
På Bestyrelsens vegne. Jeppe
PS. Vi har ikke lige set efter, men har vi ikke midsommersangene fra sidste år et eller andet sted?
Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

SOMMERFEST

Lørdag den 17. juni kl. 14.oo —- . Børneunderholdning, Tryllekunstner Lars U kl. 15. 30.

  Vi vil også meget gerne have jer selv på banen. Sjove boder der ikke bare sælger legetøj (Det må man selvfølgelig også gerne). Noget der kan underholde og skabe lege. Det gør ikke noget hvis de voksne også må være med….

 Hvad siger Tørring til en five-a-side turnering. 2 voksne, 3 børn? Bare en ide; meld lige tilbage.

 Vi kan også spille kongespil, Dart og meget andet.

 

Har nogen lyst til at optræde med musik?

 

Senere starter vi en grill, hvor man kan tilberede sin medbragte mad, efter at man har sat salat eller tilbehør på fællesbordet.

 

Hængudaften med diverse Dj,s

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Barn Dance/Ceilidh

Lørdag den 3. juni. 19.00 – 23.00. Engelske, irske , skotske folkedanse med fuldt orkester og caller.

Nyt tiltag i Alling Beboerhus i samarbejde med Århus Ceilidh Club. En danseaften med hyggelige og sjove folkedanse med ægte irske og engelske toner bag. Både for øvede og nybegyndere. Entre 90. kr. Tilmelding til  jeppe_ry@pc.dk

 

David Longworth, formand for Århus Ceilidh Club, for øvrigt bosiddende i Ry skriver følgende: (uddrag)

 

Jeremy Newton der repræsenterer bandet er ikke særlig meddelsom. Han vil hellere spille musik end snakke om den! Derfor indeholder plakaten ikke så mange oplysninger om bandet og deres dans og musik.

Men han er rigtig dygtig til at “calle” ( instruere ) dansene, og det er vores erfaring, at de skaber en rigtig god, glad stemning, hvor man ikke behøver at være en erfaren folkedanser for at have det rigtig sjovt! Hvis man gør sit bedste, og forsøger at leve sig ind i dansene, kan man blive helt høj på at danse til deres musik! Det gælder om at blive et med musikken og glemme sig selv.

Engelsk folkedans er ret enkel og minder en del om dansk folkedans, men musikken er noget andet, om minder naturligvis en del om Morris Music ..Og naturligvis er musikken også beslægtet med og minder om den højt elskede irske og skotske dansemusik tradition, hvor reels, jigs, hornpipes, polkas og vals er de typiske rytmer man danser til. Hvis man skal generalisere kan man sige at ENGELSK folkedansmusik kontra skotsk og især irsk folkedansmusik lægger mindre vægt på hurtighed og dansernes evner og mere vægt på det sociale samvær, med lidt langsommere musik men hvor musikkens MUNTERHED ikke er til at tage fejl af!

Jeg hyrede bandet første gang i 1990 hvor Jeremy Newton og Richard Armitage, to englændere bosatte i Danmark, udgjorde bandets kerne. De spillede med skiftende besætninger under navnet “Pilgrim Shoes”, og var ret aktive på den danske folkemusik scene indtil omkring årtusindskiftet. Siden da har de vistnok optrådt hovedsageligt under navnet “The English Country Dance Band”, når de spiller til engelsk folkedans ceilidhs ( eller Barn Dances, som man kaldte disse baller før i tiden ). Men Jeremy har også været ret aktiv i andre bands, f.eks. Reel de Quebec, der spiller fransk-canadisk musik til bal og fest, og Reel of Three og Reel of Two, der spiller amerikansk New England musik til traditionel square og contra dance.

Se plakaten her.

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

H.P. Lange koncert

JubilæumsKoncert lørdag 6. maj kl. 21.00.   H.P Lange plus venner giver en speciel koncert kun for Beboerhusets medlemmer.

se flyer her

 

Billetter til koncerten er gratis for medlemmer, en per næse, og kan rekvireres hos Leif eller Jeppe når salget/fordelingen starter. Denne billet er personlig, og hvis du ikke selv møder op til koncerten kan den ikke videregives til andre.!

 

Der vil  blive mulighed for tilkøb til  2-3 venner til absolut rimelig pris i en uges tid. Hvis der stadig skulle være ledige pladser vil de blive udbudt til normalpris 150 kr.   Alle tre typer billetter vil have hver deres farve.

 

Da dette er en tak til vores medlemmer for deres årelange opbakning investerer Beboerhuset i denne koncert, men vi har før været udsat for, at visse af vore medlemmer lader sig benytte som stråmænd til leje af hus eller fordele ved benyttelse af huset, og dette er som sagt en tak til jer her i byen, så derfor de lidt strikse regler!

VH. Jeppe   Billetsalget er startet!!!

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Generalforsamling. Alling Beboerhus/forening 2017

GENERALFORSAMLING

Hermed indkaldes til generalforsamling i Alling Beboerforening

Alling Beboerhus

Søndag, den 19. marts 2017 kl. 14:00

 

Dagsorden:

 

  • Valg af dirigent og referent.
  • Bestyrelsens beretning.
  • Godkendelse af regnskab.
  • Budget for det kommende år og fastlæggelse af kontingent, herunder

 

    1. Valg af formand: Hans Erik (Jeppe) Jepsen på valg. Genopstiller Bestyrelsesmedlemmer: Jan Langschwager og Birgitte Pasgård er på valg. Birgitte vil gerne trække sig. Anja Tarp tilbyder at opstille.
    2. Suppleanter:  Karen Hedin på valg og Runa Olesen . Tilbyder at genopstille.

Valg af 2 revisorer. Tage Svendsen og Søren Sørensen. Genopstiller

Indkomne forslag.

Eventuelt.

Bestyrelsen sørger for passende forplejning til generalforsamlingen.

På gensyn.

På bestyrelsens vegne

Hans Erik (Jeppe) Jepsen

Formand

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Break on Through..

Doors koncert 25 marts.    kl. 21.oo.  Fantastisk opfølgning på 50 års nybrud i musiklivet. Oplev det i Alling Beboerhus.

Forsalg:  RY MC-Udstyr, Brunhøjvej 4 Ry.  Entre’ 150,-

Se folder her

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Skriv en kommentar

Vandværkets generalforsamling

Torsdag 23. februar 19.30 Alling Beboerhus. Nye krav tvinger os til nyvurdere vandværkets eksistens!

Bestyrelsen arbejder på at løse problemet uden at det kommer til at gå for meget ud over den enkelte interessent, og det åbner tre muligheder:

Enten fortsætter vi som selvstændige og deler en grundvandssikring på millioner mellem de i alt 111 interessenter, eller vi får en aftale med Ry vandværk om at sælge deres vand (byportaftale) der vil koste 40 % af deres normale tilslutningsafgift plus at vi selv skal trække forbindelser til forsyningen. Eller som sidste mulighed; vi fusionerer, lader os opkøbe af Ry? Vandværkets ledningsnet har faktisk en værdi, så selv om vi ved sidste løsning alle skal betale ny tilslutningsafgift til Ry kan vi lade værdien og vores opsparede midler indgå som en del af forhandlingen.

Yderligere information rundsendes om få dage.

Mød talstærkt op. Sagen er alvorlig! Vi taler om udgifter for den enkelte på op til 60.000 kr. eller udgifter minimeret til nogle få tusinde kroner.

Vi venter stort fremmøde, så for en gangs skyld ville det være praktisk hvis vi fik lidt forhånds-tilmelding. Meld tilbage på jeppe_ry@pc.dk senest et par dage før. Vi smører lidt håndmadder som sædvanlig.

 

 

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Skriv en kommentar

Fastelavn

Hyggelig fastelavn med naboerne i Tørring. Sidste år var en stor succes med fuldt hus til fællesspisningen om aftenen.

Tørring vil gerne være med igen i år, så vi har lagt dagen igen om lørdagen den 25. februar, hvor flest har tid.

Louise og Anja har kontakt til Tørring og er med-arrangører.

Nærmere program senere!! Se indbydelsen her

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off

Blues af det bedste!!

 

Lørdag d. 21. januar 2017. kl. 21.oo

Forsalg: Ry Mc-Udstyr Brunhøjvej 4 Ry.  Entre` 180.-kr.

Grarup All Stars er dannet af Birgitte Laugesen tilbage i 2013 – bandet rummer landets bedste musikere i form af Palle Hjorth (Poul Krebs, Savage Rose) Niels Mathiasen (Gnags) Uffe Steen (Shades of blue) Niels Nello Mogensen (Johnny Madsen) Esben Bach (Kenn Lending) og Margrete Grarup (Studieadjunkt i rytmisk sang på Jysk Musikkonservatorium)

 

Bandet blæste alle omkuld efter debuten i 2013. Super sammenspillet, – en håndfuld musikere der presser og pirrer hinanden til et sammenspil helt i top. Her er der plads til udfoldelse og masser af spilleglæde! Og ovenpå det hele svæver Margrete Grarup med sin fantastiske stemme.

Et yderst kompetent orkester med stor solistisk styrke bestående at den absolutte elite inden for dansk blues og soul!

 

Glæd dig til blues og soul i absolut topklasse, når dette forrygende All Star Band fyrer den af i Alling Beboerhus.

Alling Beboerhus

Døren åbnes kl.20.oo –  arr. The Blues Department. –  Alling Beboerforening.  –   www.alling-by.dk

Se flyer her

 

Udgivet i Arrangementer, index-top, Seneste nyt | Comments Off