Slide DET SKER I ALLING
Det sker2021-05-31T08:45:21+01:00

Det sker i Alling

2806, 2023

Kunstcafe 2023: 1. – 9. juli

Når Alling igen byder ind med et sanseligt visuelt bombardement i Kunstcaféen, møder du 5 gange billedkunst og 2 gange skulpturer fra Søhøjlandet samt fotokunst fra fjerne horisonter.
 
Kunstcafeen holdes i år fra 1.-9. juli med dagligt åbent fra 14-17 og 20-22.
 
Baren har åben med salg af forfriskninger, så som kaffe, is og kage, ligesom den nye legeplads står klar til leg.
I år vil vi som noget nyt invitere til særarrangementer – følg med her på siden. Vi inviterer til yoga (for unge og voksne), tegneevent med præmier (børn op til 12 år) og instrumentshow/sjov (mindre børn).
 
I 2023 udgaven af kunstcafeen møder du Klaus Becker, der er uddannet på Århus kunstakademi. Han lader sig inspirere til skæve portrætter ofte i impressionistisk udtryk. Han er en af veteranerne på kunstscenen i Søhøjlandet.
 
Vera Rohde lader sig inspirere af natur og rejser. Desuden har hun en eventyrlig fantasi. Farver og lys spiller en vigtig rolle for Vera. Ud over fantasirejser i billederne er Vera også at finde i kunstboden, hvor hun præsenterer smykker og andre gaveartikler.
 
Per Thorseth har kunstneriske aner, og hans arbejde som psykolog bibringer en indsigt, som han bruger i sine værker. Det kan være lys i øjnene og en skygge bagved af livets modgang. Her er farverne med til at forstærke udtrykket, hvor nuancerne samler og kontrasterne adskiller.
 
Anders Siggaard om det er rollespil, pop art eller eventyr, må du selv bestemme, men Anders holder sig ikke tilbage for et eksplosivt univers af form, farve og fortælling. På mange måder et tidsbillede, et overdådigt tag-selv-bord.
 
Birthe Nissen, der har opnået status som fast udstiller på kunstcafeen, vil i dette orgie af form og farver, sørge for ro og forudsigelighed. Hendes impressionistiske naturskildringer afløst af naturalistiske misser med mere, sikrer at du kommer helskindet gennem den samlede kunstoplevelse.
 
I 2023 udgaven af kunstcafeen, har vi et gensyn med fotokunstneren Nils Risgaard-Pedersen. Nils udstiller en række motiver fra Nordøst Grønland, som han besøgte i 21. Det bliver således muligt at komme helt derud, hvor du næppe møder din nabo.
 
Poul Erik Schrøder, der som lokal Allingkunstner tidligere har været at finde på caféen, præsenterer en række større og mindre værker. Hans skæve fortolkninger er med til at pirre fantasien, og måske bliver du efterladt måbende.
 
Endelig har Kenneth Vex en række figurer i former og farver, der med deres til tider absurde titler kan give dig noget at tænke over eller måske bare et lille smil.
Hvis du ikke har råd til “stor kunst” kan du besøge hjørnet for kunsthåndværk. Her finder du foruden Vera Rohde også:
Dalma Do’ra Nagy
Ruta Freja Thomsen
Jette Hey
Leif Rytter
Knud Nissen
 
Her finder du også gaven til den eneste ene.
 
Tag gode venner med og få en særlig oplevelse, hvor der er meget at se, og mulighed for at få noget med hjem.
2612, 2022

Diving ducks. Fredag d. 13. januar 2023 kl. 20.30

Et band som så dagens lys i 2019 og kæmpede sig gennem og overlevede corona-nedlukningen. Alt det besvær og tomgang som pandemien medførte gjorde at Diving Dukcs i dag står med et helt originalt repertoire af nye sange hvor teksterne baserer sig på oplevelser og erfaringer fra et langt liv, med alt hvad det indebærer af op og nedture, sorger og glæder. Sange og melodier der kommer vidt omkring i AMERICANA genren.

Man kunne måske fristes til at tro at sådan en flok bedagede gutter nærmest var under AFVIKLING, men der tager man fejl. Diving Ducks er faktisk selv overraskede over den enorme UDVIKLING som bandet har gennemgået siden starten og publikum rundt omkring har taget rigtigt godt imod Diving Ducks.

Det er vi sikre på at I også vil gøre, når vi ses i Alling Beboerhus.

Entre: 150-kr. Forsalg: Ry Mc-Udstyr Brunhøjvej 4 Ry

2510, 2022

Kærlighed i kommunismens tid (Tirsdag den 8. november kl. 19.30) – Foredrag om livet i DDR før murens fald med Tove Fleischer

Tove Fleischer rejste, boede og studerede i Østeuropa siden begyndelsen af 1970’erne. 1981-1989 boede hun i Leipzig, DDR, med sin østtyske mand og deres tre børn. I 2017 udgav hun bogen
”Kærlighed i kommunismens tid”, hvor hun beskrev hverdagen og levevilkårene i DDR. Bogen fik femstjernede anmeldelser i Politiken og Jyllandsposten. 

I foredraget kommer hun ind på de personlige grunde til sit livsvalg og fortæller, hvordan man som dansker kunne tilpasse sig livet i et østeuropæisk diktatur- og mangelsamfund. Hun drager
endvidere tråde til den splittelse mellem øst og vest, som stadig præger det tyske samfund i dag.

Alling Beboerhus
Tirsdag den 8. november kl. 19.30
Entré 50 kr. kontant eller MobilePay ved døren
Der serveres kaffe og kage under arrangemente

Go to Top