Kunsthåndværk og julecafé i Alling 2017

 

Der bliver alligevel flere stjernestunder på julemarkedet i Alling

 

Se plakat her

 

”Man har et standpunkt til man tager et nyt” ….eller i hvert fald til man har fået så meget hjælp og utallige opfordringer, til at man tager sine beslutning til efterretning. Familien Bille meddelte i 2016 at det var sidste gang der var julemarked i Alling. Efter en rigtig dejlig weekend med masser af gæster, der gav udtryk for at julen kun kunne begynde i Alling og med Anette Kille som hyggespreder og køkkenbestyrer kunne de dog alle mærke, at denne beslutning ikke var den rigtige.

Derfor er der igen i år i weekenden den 24. – 26. nov. åben i deres private hjem med rigtig gode muligheder for at købe den første julegave eller bare finde en stjernestund inden juletravlheden for alvor tager fat.

Og lige netop i år vil de værne særligt om stjernerne. Som noget nyt har rigtig mange af udstillerne lavet en unik stjerne med udgangspunkt i deres eget håndværk. Disse stjerner er doneret og ligger udstillet ved indgangen. Gæsterne har hele weekenden mulighed for at byde på stjernerne og pengene vil ubeskåret gå til SOS børnebyerne, så de også får del i julens glæder og stjernestunder.

”Til alle jer der kommer forbi lover vi til gengæld oplevelser for alle sanser”, bekræfter Per Bille. Der vil dufte af hvid gløgg og hjemmelavede vafler. Fredag aften spiller ” Nordic Christmas Quartet” om lyset i mørket, håndspillet musik med stemmer, der væver sig sammen med guitar, kontrabas, trommer og andet godt. Sidst men ikke mindst vil de 30 udstillere glæde både øjet, ganen og måske sjælen.

Traditionen tro er der altid gode gamle kendinge, der i årets løb har afprøvet og udviklet nye ideer sammen med helt nye udstillere som skaber forandringer og overraskelser. Blandt de nye kan nævnes blandt andet ”Kjærsgård kød” som kommer med smagsprøver på deres hjemmelavede julespecialiteter, Tom fra Respons, der laver smukt brugskunst og kunsthåndværk af genbrugsmaterialer og Anni Gamborg med søde og hjertevarme julegruk.

Det er vores mål, at rigtig mange hårdværk bliver repræsenteret, fortæller parret. Derfor kan man møde lige fra smykkesmed og pilefletter til bolsjemager og strikkedesigner samt mange – mange flere. Fælles for dem alle er dog, at de har en passion og en kærlighed for lige netop deres håndværk. ”Jeg er selv ud af en stor søskendeflok og i år deltager vi med hele 4 repræsentanter” fortæller Anne med et tilfreds glimt i øjet. Henrik kommer med sin trædrejebænk, Peter med hans ” tossede lamper”, Frida med dekoration og julebinderier og jeg selv med de engle der i det forgangne år ikke kunne holde sig væk….. og som har så store bryster, af selv en mand kan komme til at holde af et julemarked….

Sted:                 Anne og Pers Bolig – Tulstrupvej 3a, Alling, 8680 Ry Tidspunkt:       Den 24.- 26. november 2017                          Fredag: 19.00 – 22.00   Lørdag: 10.00 – 17.30   Søndag: 10.00 – 17.00

Udstillere:

Line Gottfred Petersen   ·   Bjarne Svenningsen  ·   Birgitte Winberg   ·   Tine Rasmussen   ·   Peter Holst  ·  Kandis   ·      Mille Dalgaard   ·   Marie Grønborg Jakobsen  ·   Hanne Bols   ·  Anni Gamborg    ·   Tom Andresen  ·   Henrik Holst    ·    Brødrene Bille  ·  Line Kristine Jensen  ·    Fotograf Per Bille   ·   Lotte Holm  ·   Lone Ejg   ·  Berith Nygaard Jensen   ·     Mette Juel  ·  Elsebeth Banke   ·   Lene Marie Rose   ·  Svea Bäckström  Jacob Heilskov Nielsen  ·  Anette  Killie   ·    Jakob Germundsson  ·   Hanne Nygaard Thomsen   ·  Anne Bille   ·   Kjærsgaard Kød  ·  Chola  ·  Frida  Bäckström