Et Scoop af en koncert. Fredag 10. april kl. 21.00.

 

Skotsk Aften i Alling Beboerhus

Robyn Stapleton Trio

Robyn ok

 

 

Robyn Stapleton er BBC Radio Scotlands ”Young Traditional Musician of the Year”. Hun synger traditionelle sange af skotsk eller irsk herkomst på både skotsk, irsk og gælisk. Robyn har studeret ved Royal Conservatoire of Scotland, som hun forlod med topkarakterer. Robyn betegnes som en af de fineste stemmer indenfor skotsk musik, med en sjælden ren tone, som hun kontrollerer perfekt, og med stor indlevelsesevne i de traditionelle sange.

 

I år alene (2014) har Robyn optrådt I BBC-TV, i det skotske parlament som del af Commonwealth Games, live i BBC Radio Scotland, og foran 8000 mennesker til årets ”Proms in the Park”.

Hun har studeret et år på Irish World Academy i Limerick, hvor samspillet med guitarist Paddy Cummins og multiinstrumentalist Rune Barslund begyndte. På grund af deres fælles lidenskab for traditionel musik og deres ønske om at formidle de traditionelle sanges dybde og skønhed opstod Robyn Stapleton Trio.

 

Paddy Cummins er en ung guitarist og banjospiller fra Irland, som er uddannet med topkarakter på folkemusiklinien ved University of Limerick. Siden han var 9 år gammel har han spillet sessions på pubberne i Dublin hvor han er vokset op, og har derfor et enormt repertoire af irske melodier og sange, samt en stor viden om den irske musiktradition.

 

Rune Barslund er en af Danmarks dygtigste unge folkemusikere. Rune har de sidste 10 år spillet lead guitar i folk bandet ”Kasir”, som han både har turneret meget med og udgivet 2 Cd’er med.

 

Alling Beboerhus

 

Fredag d.10. april 2015 kl. 21.00

Entre 150 kr.      Forsalg: Ry Bøger & Papir Klostervej 6 Ry.