5. arbejdsdag er gennemført 

 En lille flok ihærdige medlemmer af Alling Beboerforening og Ry Cycle Club fik søndag taget endnu et nøk med med den frivillige del af sti-projektet fra Skimminghøj til Birkhede. Forhindringer som lettere regn og et par punkteringer gav ikke anledning til rysten på hænderne.

Nu er man gået ind i den opbyggelige fase, og dagens opgave bestod i at køre robinia-pæle ind i skoven. Robinia er en træsort, som er særlig god til at tåle jordkontakt, og pælene skal bære de dele af stien, som skal gå over de mest sumpede områder langs baneskråningen. Rubinia-pælene graves ned i den bløde og våde jordbund og skal bære dét trædæk, som man senere kan færdes på. Hvor jordbunden er mere tør udføres der grusbelægning, så de næsten 500 meter sti gennem skovstykket vil blive en vekslen mellem let snoede grusstier afløst af hævede sti-stykker med belægning i hårdt træ.
Turistchef Marianne Purup fra VisitSkanderborg, der også er partner i projektet, bød på morgenkaffe, kage og en lille bjergitter, inden dagens arbejde gik i gang. De frivillige havde lånt grej af Woodways, der som entreprenør skal udføre træstierne og stibroen over indsejlingen til Knudsø.
Det lykkedes at få kørt alle robinia-pælene ud langs stien og endda få en stor mængde brænde den modsatte vej ud af skoven.