Bendt Nielsen, tovholder på projektet har sendt denne pressemeddelelse.

 

 Arbejdet med stien nord om søerne mellem Ry og Silkeborg skrider nu roligt fremad. Første etape er etableringen af en stiforbindelse fra Skimminghøj ved Ry til Birkhedevej i Alling.
Frivillige kræfter fra Alling Beboerforening og Ry Cykelklub hjælper med at rydde traceet til stien. Tirsdag aften var 15 børn og voksne fra Alling Beboerforening i sving på Allingsiden af gennemsejlingen mellem Birksø og Knudsø. Og der blev virkelig gået til sagen. Bunken med kvas voksede støt aftenen igennem. Og arrangementet var lagt rigtigt hyggeligt til rette fra beboerforeningens side med hjemmebagt kage og kaffe i pausen.
Skanderborg Kommune har været gennem traceet med en første rydning med motorsaven, og når de frivillige kræfter har ryddet op, går kommunen igennem 2. gang for at fælde de lidt større træer. Håbet er, at traceet er helt ryddet til uge 30, hvorefter broentreprenøren Woodways så kan gå i gang med at etablere træstier og en ny stibro over gennemsejlingen.

   Næste arbejdsdag er på søndag den 15. juli kl. 9.00, hvor man igen mødes ved den offentlige P-plads på Birkhedevej – lige efter baneoverskæringen.
   Fotos. Bendt Nielsen